Sidar’ın katiline istenen ceza belli oldu: Müebbete ilave 30 yıl

Sidar’ın katiline istenen ceza belli oldu: Müebbete ilave 30 yıl
Hukukçular Yılmaz Geyik'in cinayeti 'vahşi hislerle ve tasarlayarak işlediği' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılanması gerektiğini söylüyor.

Erk ACARER


ARTI GERÇEK- Urfa’nın Siverek ilçesindeki "Yol verme" tartışmada, 53 yaşındaki Yılmaz Geyik, 12 Mart'ta 23 yaşındaki Sidar Uygurlar’ı başından vurmuş ardından da kayıplara karışmıştı.

Uygurlar ailesi, zanlının küçük bir ilçede olaydan sonra da defalarca görülmüş olduğu halde yakalanamaması nedeni ile kamu görevlilerinin ihmaline dikkat çekmişti. 103 gün sonra, 23 Haziran'da yakalanan Yılmaz Geyik çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu, Siverek 7’inci Ağır Ceza Mahkemesine iddianamesini sundu. Buna göre Geyik hakkında istenen ceza da belli oldu. Savcılık, Yılmaz Geyik için Sidar Uygurlar’ı kasten öldürme suçundan, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1 maddesine göre müebbet hapis cezası istedi.

2 ARKADAŞINI ÖLDÜRMEYE KAST ETTİ

Yılmaz Geyik olay sırasında, Uygurlar’ın arkadaşı olan görgü tanıkları Mustafa Aytekin ve İbranim Halil Kerey’e de silah doğrultup tetiğe basmıştı. Ancak Sidar Uygurlar’ı öldürmeden önce, kafasına silahla vurduğu esnada şarjör yere düşmüş, böylece diğer gençler ölümden kıl payı kurtulmuştu. Savcılık onların da "Canlarına kast edilmesi" suçundan, ayrı ayrı TCK’nin 35’inci maddesine göre 9 yıldan 15 yıla kadar ceza istedi.

CEZA İNDİRİMİ YOK

Buna göre istenen ceza, müebbetin yanı sıra 30 yıl oldu. Yılmaz Geyik için başka suçlardan da yargılandığı için herhangi bir ceza indirimine gidilmeyecek.

Deliller değerlendirilirken, tanık ifadeleri, cinayeti açıkça gösteren kamera kayıtları, otopsi raporundan yararlanıldı. Yılmaz Geyik’i 103 gün süre ile sakladığı değerlendirilen diğer aile bireyleri ve akrabalar içinse takipsizlik kararı verildi.

İddianamede, dosyadaki, kısıtlamanın, Geyik’in firari olduğu ve delil karartabileceği şüphesi ile uygulandığı yer aldı. 

SİDAR'IN AİLESİ İHMALİ OLAN KAMU GÖEVLİLERİNİN DE YARGILANMASINI İSTİYOR

Konuyu değerlendiren avukatlar, olayın canavarca hisler ile tasarlanarak işlenmiş olması ve ayrıca zanlının yakalanmamak için gizlenmesi nedeni ile Yılmaz Geyik’in 82’inci madde yani ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasının daha uygun olduğunu savundu. Aile ise Yılmaz Geyik’i saklayanlar ve ihmali olan kamu görevlilerine yönelik olarak soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunacak.

Öne Çıkanlar