Siirt'te virüse karşı 3 dilde çağrı, 42 park kapatıldı

Siirt'te virüse karşı 3 dilde çağrı, 42 park kapatıldı
Koronavirüse karşı halka Kürtçe, Türkçe ve Arapça çağrılar yapan Siirt Belediyesi, dezenfekte çalışmalarının yanında yurttaşların sağlığını korumak için 42 parkı kapattı.

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, uzmanlar yurttaşlara evden çıkmamayı öneriyor. Kent merkezinde dezenfekte çalışmaları yürüten Siirt Belediyesi de yurttaşların evlerinden çıkmaması yönünde 3 dilde çağrılar yapıyor. 

3 DİLDE ÇAĞRI 

Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, kentin en işlek Güres Caddesi'ni düzenli olarak dezenfekte ettiklerini belirterek, "Cadde boyunca tüm bankları üzülerek de olsa geçici bir süreliğine kaldırdık. Bunların yanı sıra Siirt genelinde çocuklar başta olmak üzere tüm yaş gruplarının toplu bir halde bir araya gelememesi amacıyla 42 parkımızı geçici bir süre ile kapatmak zorunda kaldık" dedi. Kent genelinde belediye araçları ve camilerden sık sık anonslar yapıldığını anlatan Işık, "Belediye olarak tüm çağrılarımızı Türkçe, Kürtçe ve Arapça yapıyoruz. Çağrılarımıza muhakkak uyulmasını istiyoruz. Bunun nedeni de sadece insanların kendi sağlığı için değil tüm insanlık adına yapmaları gerekiyor. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

IŞIK’TAN KAYYIM TEPKİSİ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Batman Belediyesi’ne kayyım atamasına tepki gösteren Işık, salgın ile mücadele döneminde dahi hukuksuzluğun devam ettiğini söyledi. Seçmen iradesi dışında hiçbir kuvvetin belediye başkanlarını görevden almaması gerektiğine işaret eden Işık, "Eğer varsa bir hukuksuzluk araştırsınlar ama tüm müfettiş görevlendirmelerine rağmen belediyelerimizde bir hukuksuz bulamazlar. Çünkü her şey hukuka uygun, her şey halka hizmet için yapılıyor. Kayyımlar eşbaşkanlığa da bir darbedir. Bunları kabul etmiyoruz. Siirt belediyesi olarak tüm her şeye rağmen halka hizmet için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

CEZAEVİ DEZENFEKTE EDİLDİ
 
Eşbaşkan Peymandara Turhan ise kent genelinde eczanelerden gazete bürolarına, cezaevlerinden adliyeye kadar yüzlerce yeri imkanları ölçüsünde dezenfekte ettiklerini kaydederek, halkın evlerinden dışarı çıkmamasını istedi. 

HALK İRADESİNE TEHDİT

Belediyelere kayyım atamanın doğru olmadığına dikkat çeken Turhan, şunları söyledi: "Salgın ile mücadele edildiği dönemde örnek çalışmalar yapan ve Türkiye'de örnek bir belediyecilik örneği sergileyen Batman Belediyesi'ne kayyım ataması kabul edilebilir değil. Bu halk iradesine tehdittir."

Öne Çıkanlar