Şile'nin su sorunu geçici olarak çözüldü

Şile'nin su sorunu geçici olarak çözüldü
Tankerle su taşıma görüntülerinin tartışıldığı Şile'de geçici olarak pompa takviyesiyle sorun çözüldü. Yıl sonuna kadar kapasite artırımı ile kalıcı çözüm bulunması hedefleniyor.

Su kesintisi nedeniyle tankerle su dağıtımı yapılan Şile, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İktidara yakın basının servis ettiği fotoğraf çok tartışılmış konu 'kimin döneminde su sıkıntısı başladı' sorularıyla devam ederken sorunu yaşayan Şile sakinleri ise su kesintileri ile mücadeleye devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile'de yaz aylarıyla birlikte yaşanan içme suyu sorununu yeni kurduğu pompayla iki katına çıkararak geçici olarak çözüme kavuşturdu.

İBB'ye bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), her yıl yaz ayları ile birlikte Şile'de yaşanan su sıkıntısını gidermek için ilçeye su veren pompayı yenisi ile değiştirerek kapasiteyi iki katına çıkardı. İlçeye günlük 11 bin metreküp su basan pompayı değiştiren İSKİ, 22 bin kapasiteli yeni pompa taktı.

EK TESİS YAPILIYOR

İSKİ Asya Terfi Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, su kesintisinin olmaması için geçici olarak ek pompa takıldığını belirterek, kalıcı çözüm içinde ek bina yaptıklarını kaydetti. Yılmaz, "Kapasite artırımı olarak biz ek arıtma yapıyoruz. Pompayı geçici çözüm olarak getirdik ve 2 gün içerisinde çözdük problemi. 6 ay önce başlattığımız projeyi yıl sonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Arıtma tesisimiz bittiğinde daha önce ilçeye verilen su kapasitesi de üç katına çıkmış olacak" dedi.

Öne Çıkanlar