Normalleşmenin 2021'de başlaması öngörülüyor

Normalleşmenin 2021'de başlaması öngörülüyor
AKP MYK toplantısında ele alınan dört aşamalı normalleşme planına göre sinema ve tiyatro gibi etkinliklerin temmuz ayında başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik normalleşme adımları ele alındı.

Bilim kurulu başta olmak üzere sağlık uzmanlarının ve kamuoyunun itiraz ve uyarılarına rağmen normalleşmenin birinci aşamasında, berberler, kuaförler ve AVM'ler açılacak. 

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın aktardığı bilgiye göre, 11 Mayıs’ta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alınması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’ın ise seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olması bekleniyor.

İKİNCİ AŞAMADA 65 YAŞÜSTÜ İÇİN KISITLAMALAR KADEMELİ OLARAK KALDIRILACAK

İkinci aşamada, sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılarak 65 yaş için serbest gün sayısı arttırılacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verirken camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması 12 Haziranı bulacağı belirtiliyor.

SİNEMA VE TİYATRO ETKİNLİKLERİ MASKE İLE İZLENECEK

Covid-19 pandemisinin Türkiye'de yayılmasının en önemli nedenlerinden biri olan umre ziyaretinin ise Eylül'de yapılması planlamalar arasında yer alıyor.

İkinci aşamanın Temmuz ayı döneminde sinema ve tiyatro gibi etkinliklerin temmuzda başlaması hedefleniyor. Ağustos ayında açık hava konserleri, tiyatro gibi toplu etkinliklere sayı kısıtlaması ile izin verilmesi de planlar arasında. Konserlerde de birer koltuk boşluk bırakılacak, maske ile izlenebilecek.

NORMALLEŞMENİN 2021 OCAK AYINDA BAŞLAMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

1 Eylül’den başlayıp yıl sonuna kadar devam edecek üçüncü aşamada ise, 31 Aralık 2020’de kamu tam kapasite olarak çalışmaya başlarken okulların açılacağı ancak öğrenci ve öğretmenlerin bazı tedbirler kapsamında okula gideceği belirtiliyor. 2021 yılının Ocak ayının ilk haftası başlaması planlanan dördüncü aşama ile birlikte hayatın tam olarak normale dönmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar