Sınır ötesi harekatın bir aylık bilançosuna dair açıklamalar

Sınır ötesi harekatın bir aylık bilançosuna dair açıklamalar
TSK'nin Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik bir aydır sürdürdüğü askeri harekatın bilançosuna dair açıklamalar yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’dan bu yana hem havadan hem karadan başlattığı askeri harekat sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve HPG Basın İrtibat Merkezi, söz konusu harekatın aylık bilançosuna dair açıklamalar yaptı. MSB açıklamasında bugüne kadar 95 PKK'linin yaşamını yitirdiği belirtilirken, HPG açıklamasında 427 asker ve korucunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, Türkiye'nin bir ayda 917 kez savaş uçaklarıyla bombardıman gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada, Türkiye’nin 164 kez kimyasal silah kullandığı ve "savaş suçu" işlediği ileri sürüldü. Açıklamada, HPG û YJA-Star üyesi 25 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi. Yaşanan çatışmalarda, 427 asker ve korucunun hayatını kaybettiği, 88’inin de yaralandığı aktarıldı. 

Açıklamada, ayrıca 1 Skorsky tipi helikopterin düşürüldüğü, 1 tankın vurulduğu ve çok sayıda askeri malzemeye el konulduğu kaydedildi. 

MSB AÇIKLAMASINDA 95 PKK'LİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ İFADE EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu'nda ateş destek vasıtalarıyla 10 PKK'linin yaşamını yitirdiğini, operasyonun başından bu yana hayatını kaybeden PKK’li sayısının 95'e yükseldiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar