'Sıra başkonsolosun infazına mı geldi?'

'Sıra başkonsolosun infazına mı geldi?'
'Başkonsolos acil koduyla Suudi Arabistan’a çekilince Kaşıkçı’dan sonra sıra Uteybi’de mi sorusu gündeme geldi'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolması üzerine olayda geçen 4 önemli isme dair bir yazı kaleme aldı. Selvi "Başkonsolos acil koduyla Suudi Arabistan’a çekilince Kaşıkçı’dan sonra sıra Uteybi’de mi sorusu gündeme geldi. Bu ekibin bir de başkonsolosu infaz edip önemli bir delili ortadan kaldırılmasına izin verilmemeli." diye yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te "Sıra başkonsolosun infazına mı geldi?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle: 

iNFAZDA 4 İSİM

Kaşıkçı cinayetinde elde edilen her delil, olayın önceden planlandığını ve infazın ardından suç delillerini yok etmek için kriminal bir temizlik yapıldığını gösteriyor. Aynı zamanda ulaşılan her delil, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammet bin Selman’a daha çok yaklaştırıyor.

Çünkü infaz ekibinde veliaht prensin yanından ayırmadığı 4 yakın koruması da var.

1- Mahir Abdülaziz Mutreb. Yurtdışı seyahatlerinde veliaht prense eşlik edecek kadar sadık adamı. 2 Ekim’de İstanbul’a gelen 15 kişilik ekibin içinde yer alıyordu. Aynı gün özel uçakla apar topar Türkiye’yi terk etti.

2- Abdulaziz Muhammed el Hawsawi. Veliaht prensle özel uçağında seyahat eden yakın koruma ekibinde yer alıyor. Suudi ailesiyle çalışan Fransız bir profesyonel koruma görevlisi olarak biliniyor.

3- Thaar Galib el Harbi. Cidde’deki sarayın en önemli korumaları arasında gösteriliyor. Gözü kara bir infazcı olarak biliniyor.

4- Muhammet Saad el Zahrani ise başka bir kişiye ait pasaportla seyahat edecek kadar karanlık olan kraliyet muhafızlarından.

Başkonsolos acil koduyla Suudi Arabistan’a çekilince Kaşıkçı’dan sonra sıra Uteybi’de mi sorusu gündeme geldi. Bu ekibin bir de başkonsolosu infaz edip önemli bir delili ortadan kaldırılmasına izin verilmemeli.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN:

Öne Çıkanlar