Şişli Belediyesi, 19 Mayıs kutlama programını açıkladı

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs kutlama programını açıkladı
Şişli Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için özel olarak bestelettiği marşı, Şişli sokaklarında çalacak.

Şişli Belediyesi,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için pandemi sürecine uygun şekilde bir etkinlik programı hazırladı.

19 Mayıs’ın 102. yıl kutlamaları kapsamında ilk olarak 18 Mayıs Salı günü ‘Kurtuluşa Giden Yol: İstanbul’dan Anadolu’ya’ konulu panel düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Namık Sinan Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele; İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Emer. Prof.Dr. İlter Turan, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Levent Ürer ve Tarihçi Yazar Necdet Sakaoğlu konuşmacı olarak katılacak. Saat 14.00’da başlayacak olan panel, Şişli Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

19 MAYIS İÇİN ÖZEL BESTE

19 Mayıs Çarşamba günkü programı ise ilk olarak saat 10.30’da Güvenç Dağüstün ve piyanist Burçin Büke Şişli Atatürk Evi Müzesi’nde ‘Kurtuluşa Giden Yolda Şişli’den Anadolu’ya konseri gerçekleştirecek. Konser Şişli Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. 

Ardından Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, saat 11.30’da Atatürk Evi’nin önünden hareketle bando şenlik takımıyla birlikte Şişli’nin tüm mahallelerini gezecek. Geçit töreninde, Şişli Belediyesi’nin 16 Mayıs’a özel bestelettiği ‘Kurtuluşa İlk Adım Marşı’ çalınacak. 

Öne Çıkanlar