Siverek'te tutuklananların sayısı 6 oldu

Siverek'te tutuklananların sayısı 6 oldu
AKP'li eski vekil Zülfikar İzol'un diğer kardeşi Cemal İzol dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Siverek'te 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda 2’si mağdur tarafından olmak üzere tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi. AKP'li eski vekil Zülfikar İzol'un diğer kardeşi Cemal İzol dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Urfa'nın Siverek ilçesi Çeltik mahallesinde 15 Haziran’da "arazi anlaşmazlığı" sonucu Hakkı, Zozan, Meral ve Musa Serhat İzol ile Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen’in (31) AKP eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri tarafından öldürülmesi olayında tutuklananların sayısı 6’ya çıktı. "Adam öldürme ve teşebbüs etme" suçlamasıyla tutuklananların 2’si mağdur olan aileden. 

Olaydan sonra gözaltına alınan Zülfikar İzol'un kardeşleri Bülent İzol, Cihan İzol ve oğlu Ferman İzol ile yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol tutuklanmıştı.

Olaya dair tedavisi devam ettiği için Siverek Devlet Hastanesi'nde polis gözetiminde tutulan eski vekil İzol'un diğer kardeşi Cemal İzol da dün gece ilçe adliyesine sevk edildi. Cemal İzol aynı gerekçeyle sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. 

Öte taraftan "Gizlilik" kararıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp Siverek T Tipi Cezaevi'ne gönderilen şahıslardan Cihan, Bülent ve Ferman İzol'un Kayseri Cezaevi'ne, Mehmet Metin ve Yusuf Rojhat İzol'unda Elazığ Cezaevi'ne güvenlik gerekçesiyle sevk edildiği belirtildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar