'Sonun Özgecan gibi olacak' tehdidine 5 yıla kadar hapis cezası istendi

'Sonun Özgecan gibi olacak' tehdidine 5 yıla kadar hapis cezası istendi
Sosyal medya üzerinden bir kadını "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek ölümle tehdit eden fail hakkında istenen ceza belli oldu.

Sosyal medya üzerinden bir kadını "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek ölümle tehdit ettiği suçlamasıyla tutuklanan Samir Balakıshıyev hakkındaki soruşturma tamamlandı. Balakıshıyev'in "Silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenirken, sosyal medyadan gösterdiği kılıç da silahtan sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Samir Balakıshıyev’in 13 Şubat’ta sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında,Hacer K.'yı ölümle tehdit ettiği ayrıntılı olarak anlatıldı.

Balakıshıyev, olay tarihinde gerçek ismini bilmediği esmer isimli erkek kullanıcı ile takipçi artırmak amacıyla kurgusal olarak yayın yapmak hususunda anlaştıklarını, yayın sırasında Hacer'in hakaret içerikli yorumu üzerin Hacer K.’ya karşı videodaki tehdit içerikli sözleri kullandığını" öne sürerek kendisini savundu.

İddianamede, Samir Balakıshıyev’in "Silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Sanığın önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Öne Çıkanlar