Sosyal medyada gündem: İlk aşıyı neden Erdoğan olmadı?

Sosyal medyada gündem: İlk aşıyı neden Erdoğan olmadı?
Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin Coronavirus aşısı yaptıran ilk kişiler olmalarının ardından Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk aşıyı neden yaptırmadığı gündeme geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Coronavirüs Bilim Kurulu, Çin’den getirilen Coronavirus aşısına onay verilmesinin hemen ardından canlı yayında ilk aşıyı yaptırdı. Bakan Koca, yarından itibaren sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

Bakan Koca, Ankara Şehir Hastanesi’nde Bilim Kurulu üyeleriyle beraber ilk aşıyı oldu. Koca, aşı yapıldıktan sonra, "Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Herkesin aşı olması gerektiğinin altını çiziyorum. Normal hayatımıza dönmek için mutlaka aşı yaptırmak gerek. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Koca'nın ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Coronavirus aşısı yaptırarak resmi olarak aşı olan ikinci kişi oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısının ardından açıklama yaparken Sağlık Bakanı Koca'ya aşılamanın ne zaman başlayacağını sormuştu. Bakan Koca ise 14 Ocak 2021 Perşembe günü ya da 15 Ocak Cuma günü başlayacağını söylemişti. 

Sosyal medyada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk aşıyı neden yaptırmadığı gündeme geldi. Yapılan paylaşımlarda şunlar belirtildi:

"- Erdoğan başladığımızda aşı olacağım demişti. Sağlık Bakanı ve bilim kurulu önce oldu. bu zamana kadar propaganda imkanı sağlayan her şeyde Erdoğan öncelik alırdı."

"- Ben de anlamadım niye ilk aşı Cumhurbaşkanı olmadı?"

"- Hani bu aşıyı Erdoğan/Bahçeli vurulacaktı. Ben görmedim onların vurulduğunu. Yalan mi çıktı? Diğer ülke liderleri tv karşısında asi vurulurken görüntülendi. Ama bizdekiler daha tv görüntü vermedi. asi bence güvenliği sorun. Liderler anladı."

"- Sağlık çalışanları için izin çıktı. Aleni aşı bu yüzden. Erdoğan ve çevresi daha önce aşı oldu diyenler haklı olabilir." (ANKA)

Öne Çıkanlar