Soylu’nun ‘Lanet’ tepkisi Çukur'u reyting zirvesine oturttu

Soylu’nun ‘Lanet’ tepkisi Çukur'u reyting zirvesine oturttu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Lanet bir dizi' sözleriyle hedef gösterdiği Çukur, Pazartesi akşamı yayınlanan bölümüyle reyting listelerinde birinci sıraya oturdu.

Konuşmalarında kullandığı ayrıştırıcı ve düşmanlaştırıcı dille öne çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, neredeyse her görüşten ve yaştan izleyicinin takip ettiği 'Çukur' dizisi için "Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun" ifadeleriyle diziyi hedef göstermişti.

Bir anda gündemin ilk sıralarına yükselen 'Lanet bir dizi' çıkışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilk tepki tepki dizinin en önemli baş karakterlerinden 'İdris Baba'yı ete kemiğe büründüren Ercan Kesal'dan gelmişti.

SOYLU'NUN TEPKİSİ TERS TEPTİ 'ÇUKUR' REYTİNG REKORU KIRDI

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaptığı açıklamada bakanın açıklamalarına tepki gösteren yönetmen, oyuncu ve yazar Ercan Kesal, "Oyuncu olarak Çukur'a dair hesap vermek zorunda değilim. Ercan Kesal olarak söyleyeceklerim var. Çukur'daki şiddet meselesi gündelik hayattaki şiddete göre kıyasladığında çok masum. Bütün işler bitti tek sıkıntı Çukur'daki silahlar ve ölen insan sayısı mı?" sözleriyle yanıt vermişti.

Bakan Soylu'nun çıkışı ve Ercan Kesal'ın yanıtının nardından gözler Çukur dizisinin bu haftaki reytinglerine çevrildi. Pazartesi akşamı 74. bölümüyle ekrana gelen dizi, reytinglerde büyük bir sıçrama gerçekleştirerek tüm listelerde birinci sıraya yerleşti hatta uzun zamandır Fatih Portakal ile Fox Ana Haberin uzun zamandır kırılamayan rekorunu kırarak birincilik koltuğuna oturdu.

SÜLEYMAN SOYLU HEDEF GÖSTERİNCE DİZİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepkisinin ardından dizi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Funda Sadıkahmet Alp adında bir avukat tarafından yapılan suç duyurusunda, dizinin 29 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan bölümündeki bir sahnede avukat rolündeki kişiye yönelik şiddet eğilimi, baskı ve tehdit ile ‘yarın o adam çıkacak’ gibi sözler söylendiği ve kötü muamele edildiği ifade edildi.

Avukat rolündeki kişinin ise hiçbir tepki vermeyerek ve susarak bu baskıya boyun eğdiğinin belirtildiği suç duyurusunda, 'seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar açıkça suç teşkil etmektedir. Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır" denildi.  Avukat Sadıkahmet Alp bu sahne ile ilgili ‘hakaret’ ve ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik etme’ suçlarından kamu davası açılması talebinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar