Soylu, TİP'li milletvekillerine müdahale eden polisleri ödüllendireceklerini açıkladı

Soylu, TİP'li milletvekillerine müdahale eden polisleri ödüllendireceklerini açıkladı
Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri, Gezi Direnişi'nin yıl dönümü vesilesiyle Boğaziçi Köprüsü’ne bugün 'Her yer Taksim, her yer direniş' yazılı pankart asmış, polis müdahale etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gezi Parkı Direnişi’nin 9. yıl dönümü vesilesiyle Boğaziçi Köprüsü’ne pankart asan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekilleri Erkan Baş, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık’a müdahale eden polisleri ödüllendireceklerini açıkladı. Köprüye, "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart asan TİP’li vekilleri hedef gösteren Soylu, ‘HDPKK’dan Meclis’e giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile yine partinin İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, Gezi Parkı Direnişi'nin 9. yıl dönümü dolayısıyla, direniş sürecinde, Anadolu yakasından binlerce yurttaşın polis müdahalesinin olduğu Taksim Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçmesiyle hafızalara kazınan Boğaziçi Köprüsü’nde bugün "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart astı.

Gezi Direnişi sürecinde Boğaz Köprüsü

SOYLU’NUN PAYLAŞTIĞI GÖRÜNTÜLERDE POLİSLERİN VEKİLLERE MÜDAHALESİ GÖRÜLÜYOR

Soylu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, vekillere müdahale için köprüye gelen polislerin milletvekillerine fiziki müdahalede bulunarak engellemeye çalıştığı görüldü. TİP milletvekillerinin polislere "Sakin olun. Memleketin çivisi çıkmış, sesiniz çıkmıyor. Bu işgüzarlık ne? Anayasaya aykırı emir uygulanmaz" dediği, Milletvekili Ahmet Şık’ın da kendi yakasına yapışan bir polise "Ne yapıyorsun, elini indir. Sen git hırsıza, katile el uzat" diyerek tepki gösterdiği kameraya yansıdı.

Vekillere müdahale eden polisler, daha sonra pankartın iplerini keserek denize düşmesine neden oldu.   


TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: ANAYASAYA AYKIRI EMİR UYGULANMAZ

Bu sırada TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in de polisleri sakinleşmeye davet ederek "Arkadaşlar hepiniz memursunuz, sakin olun" dediği görülüyor. TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın da "Anayasaya aykırı emir uygulanır mı?" diyerek polislere soru sorduğu görüntülere yansıdı.

POLİS, VEKİLİN TELEFONUNU DENİZE ATTI

Öte yandan İleri Haber’in aktardığı bilgiye göre polislerin pankartın asıldığı sırada TİP Milletvekilli Sera Kadıgil'in cep telefonunu denize attığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar