Soylu'nun şiddeti önleme 'önerisi': Kadına vuracağına kendine vur

Soylu'nun şiddeti önleme 'önerisi': Kadına vuracağına kendine vur
Türkiye'de erkek şiddetiyle mücadele edildiğini savunan Bakan Soylu, Kuran'dan örnekler verdi.

Kadın mücadelesini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu mesele tabelaya iki slogan yazmakla çözülmüyor. Dertleri işi odağından ayırmak" ifadelerini kullandı.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri’ne katıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadınları hedef alan Soylu, "KADES ile çok önemli bir yol aldık. İllaki burada bir cinayet olması gerekli değil. Bizim görevimiz önleyici olmaktır. Bu mesele tabelaya iki slogan yazmakla çözülmüyor. Dertleri işi odağından ayırmak" dedi.


 
'KADINA VURACAĞINA KENDİNE VUR' DİYE 'ÇÖZÜM' ÖNERDİ

Her gün onlarca kadının erkek şiddetine maruz bırakıldığı Türkiye'de, erkeklere seslenen Soylu, "Kadına vuracağına kendine vur. Bizi baştan çıkarmasınlar. Biz sorumluluklarımız yerine getireceğiz" dedi.

Erkek şiddetiyle mücadele ettiklerini savunan Soylu, Kuran'dan örnekler vererek, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Kadın şiddet küreseldir. Kuran-ı Kerim’de kadına güzel davranılması yönünde ayetler var. Peygamber efendimizin sözleri var. Burada insanların özel hayatları söz konusu. İnsanlar hangi duygular ile yapıyor. Ne yaparsak bu davranışı değiştirebiliriz. Dünya bu konuda ne yapıyor. Tüm bunları değerlendirmeliyiz. 2012 yılında 6284 sayılı kanun ile önemli adım atıldı. Suçun doğru şekilde analiz edilmesi sağlanmıştır. Mağdur olan kadın ve çocuklara gerekli yardımların sağlanması için adımlar atıldı."

KOLLUĞA SESLENDİ: GİTTİM AMA BİR ŞEY YAPMADILAR DEMESİNLER

Kolluk güçlerine seslenen Soylu, "Gerek kolluk birimlerimiz, gerek mülki idare amirlerimiz böyle bir mesele geldiğinde lütfen tedbir kararı vermekten çekinmesinler ve gecikmesinler. Çünkü sonrasında 'eyvah' yetmez. Hatta 'bu kararları verirken gecikmeyin' demek bile belki doğru değil, 'acele edin'. Öyle hassas davranın ki şiddet mağduru bir kadın, sizin yanınızdan asla tedbir alınmamış şekilde çıkmasın. 'Gittim ama bir şey yapmadılar' demesin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar