Süleyman Soylu'dan Emine Bulut açıklaması

Süleyman Soylu'dan Emine Bulut açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un cinayetten önce polisten herhangi bir koruma talebinde bulunmadığını söyledi.

Türkiye'de koruma kararı olan kadınlar dahi korunamaz ve cinayetler de yaşamını yitirirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetinde koruma başvurusunun olmadığını söyledi.

Bir televizyon programına telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetleriyle ilgili soruları yanıtladı. Kadın Destek Uygulaması "KADES" hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, uygulama sayesinde bir butona basarak güvenlik güçlerine bilgi verilebileceğini vurguladı. 

SOYLU: EMİNE BULUT KORUMA İSTEMEDİ

Kırıkkale'de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un, cinayetten önce emniyete bir başvuruda bulunup bulunmadığına ve koruma talep edip etmediğine yönelik soruya Bakan Soylu, "Yok. Böyle bir başvurusu yok. İfadede biz tetkik ettik. Gidiyorlar, daha sonra kızının ifadesinde de var aile orada net bir şikayette bulunmadan çıkıyor. İfadeyi okudum, ifade öyle tabi. O da babasının, kız annesine 'Eğer biz söylersek babamı işinden ayırabilirler' diye bir endişeyi dile getirince, net bir şikayette bulunmadan çıkıyorlar" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran (43) tarafından bıçaklanan Emine Bulut'un (38), hastanede hayatını kaybetmeden önceki son sözleri bağırarak "Ölmek istemiyorum" olmuştu. Yaşananlara tanık olan 10 yaşındaki çocuğunun "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görüntüler ise hafızalara kazındı. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar