Süper Lig'deki 'ırkçı söylem' Webo kadar ses getirmedi

Süper Lig'deki 'ırkçı söylem' Webo kadar ses getirmedi
Fatih Karagümrük'te forma giyen Erik Sabo, 'ayrımcılık içeren söylem' nedeniyle PFDK'ye sevk edildi. Ancak Sabo'nun ne söylediği açıklanmıyor.

9 Aralık'ta oyanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, 4. hakem tarafından ayrımcılık içeren ifadelere maruz kalan Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya hem Türkiye'den hem de dünyadan destek gelmişti. Türkiye'deki ırkçı grupların ve siyasi partilerin bile "Webo'nun yanındayız" mesajları vermeleri dikkat çekmişti.

Bu olaydan 3 gün sonra, 12 Aralık'ta oynanan Hatayspor-Fatih Karagümrük maçında da benzer bir olay yaşandı. Fakat bu olay Türkiye gündemine yansımadı. 

Söz konusu maçta, Fatih Karagümrük'ün Slovak futbolcusu Erik Sabo, "ayrımcılık içeren söylemi nedeniyle" futbol disiplin talimatının 42. maddesi uyarınca PFDK'ye sevk edildi. 

Sabo'nun ceza alması, kamuoyuna "Galatasaray maçı öncesi kırmızı kart gördü" diye yansırken, Sabo'nun ceza alma gerekçesi dile getirilmedi. Sabo'ya, 3 maç ceza verildi.

Cezayla ilgili PFDK ya da TFF de bir açıklama yapmış değil. Ancak 3 gün arayla yaşanan iki olay, Türkiye'de ırkçılığa gösterilen tepkinin ne kadar samimi olduğunu düşündürdü.

Slovak futbolcu, Karagümrük'e gelmeden önce 4 sezon İsrail'de oynamış ve Slovakya basınına "4 sene Ortadoğu'da kalmayı hayal edemiyorum" demişti.

Sabo'nun İsrail'de forma giydiği takımlardan Beitar Jerusalem, ırkçı taraftarları ve Müslüman karşıtlığıyla biliniyor. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar