Suriye'deki ABD askerlerine saldırı düzenlendi

Suriye'deki ABD askerlerine saldırı düzenlendi
Joe Biden, şubatta da Irak'taki Amerikan askerlerine düzenlenen roket saldırılarına misilleme olarak Suriye'ye hava saldırısı emri vermişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak ve Suriye'deki İran yanlısı milislere saldırısının ardından, Suriye'deki Amerikan askerlerine ateş açıldı. Saldırının, Omar petrol sahasının yakınlarında düzenlendiği belirtiliyor.

ABD askerlerinin Suriye ve Irak'taki İran bağlantılı milislere hafta sonunda hava saldırısı düzenlemesinin ardından misilleme gecikmedi. Suriye'deki ABD askerlerine roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Amerikan ordusunun sözcülerinden Albay Wayne Marotto, Amerikan askerlerine birden fazla roketle saldırı düzenlendiğini, "meşru müdafaa" kapsamında karşılık verdiklerini açıkladı. Saldırıyı kimin düzenlediğine dair ayrıntı vermeyen Marotto, "Yaralı yok ve hasar tespiti yapılıyor" dedi.

Reuters ajansının Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'daki kaynakları ise saldırının İran destekli bir milis grubu tarafından düzenlendiğini öne sürdü. İddiaya göre bu grup, Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) kontrolündeki Omar petrol sahasının yakınlarında Amerikan askerlerine top atışı gerçekleştirdi.

ABD'nin İran'la nükleer anlaşmayı da canlandırmaya çalıştığı bir dönemde İran yanlısı milisleri Irak ve Suriye topraklarında hedef alması tepki çekmişti. Saldırıyı kınayan Irak hükümeti bir daha böyle bir şey yaşanmaması için yasal yollara başvurmayı planladığını açıklarken, Irak ordusu da saldırıyı kınamıştı. Suriye yönetimi saldırıları "Suriye ve Irak topraklarının egemenlik ihlali" olarak nitelemiş ve iki ülkenin bağımsızlığının hedef alındığını belirtmişti, İran da Washington'a bölgede kriz yaratmaktan kaçınma çağrısında bulunmuştu. 

Beş ay önce Beyaz Saray'a gelen Joe Biden, şubatta da Irak'taki Amerikan askerlerine düzenlenen roket saldırılarına misilleme olarak Suriye'ye hava saldırısı emri vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar