Suriye Gözlemevi: Türkiye Tel Temir ve Abu Rasin'i iki gündür yoğun biçimde bombalıyor

Suriye Gözlemevi: Türkiye Tel Temir ve Abu Rasin'i iki gündür yoğun biçimde bombalıyor
Suriye Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Abu Rasin ve Tel Temir bölgesine yönelik bombardımanın ikinci günde de yoğun şekilde sürdüğünü duyurdu.

+GERÇEK - Milli Savunma Bakanlığı, Suriye sınırındaki Türkiye toprakları içindeki bir karakoluna SDG'nin top mermisi ile ateş açması sonucu bir Türk askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu. TSK bunun ardından bölgeye yönelik bombardıman başlattı.

Suriye Gözlemevi dün bir Türk savaş uçağının Ayn İsa kırsalındaki Qasr Moza köyüne baskın düzenlediğini kaydetti. Bu saldırı, Türk hava bombardımanının Haseke kırsalını hedef almasından 24 saatten kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Bombardıman, Tamr ilçesinin kuzeydoğu tarafında bulunan Asur köyleri Tel Shanan, kuzey kırsalında Tel Tamr ile Zarkan ilçesi arasındaki yol üzerinde bulunan Al-Dardarh ve Qubor Al-Qarajneh ile Zarkan kırsalını vurdu. 

Güvenilir kaynaklar, Haseke'nin kuzeybatısında, Türkiye sınırındaki Darbasiya şehrinin doğusundaki Kharza köyünde Türk insansız hava aracının hedef aldığı askeri aracın Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı "Kadın Koruma Birimleri"nden üç kişiyi taşıdığını daha önce SOHR'a bildirmişti. SOHR kaynakları saldırıda, bir kadının öldüğünü ve diğerlerinin de ağır şekilde yaralandığını bildirdi.

Suriye Gözlemevi kaynaklarına göre, yaralılar tedavi edilmek üzere Kamışlı hastanelerine götürüldü.

SOHR aktivistlerinin bildirdiğine göre, bu günün erken saatlerinde de, bir Türk insansız hava aracı, Haseke'nin kuzeybatısında, Türkiye sınırındaki Darbasiya şehrinin doğusundaki Kharzah köyünde bir askeri aracı hedef aldı.

Öne Çıkanlar