Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Turkuaz tabloya aşıları da ekleyin

Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Turkuaz tabloya aşıları da ekleyin
'Günü değil, hayatları kurtarmak için sorumluluğunuzun gereğini yerine getiriniz.'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "Her akşam turkuaz tabloda Türkiye’nin aşı tablosunu da açıklayın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, aşılamadaki yavaşlığa dikkat çekti. Her 10 yurttaştan 7’sinin aşısız olduğunu vurgulayan İlgezdi ,günde ortalama 190 bin kişinin aşılanabildiğini ifade etti.

ŞEFFAFLIK VURGUSU

İktidarın yaptığı hatalar zincirinin ağır bir bedeli olduğunu kaydeden İlgezdi, "Yurttaşlarımız bu bedeli canlarıyla ödüyor. Can kayıplarını en aza indirmek ve tünelin ucunda ışığı görebilmek için şeffaf bir salgın yönetimine ihtiyacımız var" dedi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan CHP’li Akkuş İlgezdi, "Hangi tarihlerde, hangi aşıdan ne kadar doz teslim alacağımızı acilen kamuoyuyla paylaşınız. Türkiye’de hangi aşıdan, hangi şehirde, kaç doz olduğunu günlük olarak açıklayınız" çağrısını yaptı.

Gamze Akkuş İlgezdi’nin açıklaması şöyle:

"24 saat içinde hangi aşıdan, kaç doz yapıldığını belirtiniz. Gün içinde randevusu olduğu halde, aşı yaptırmayanların sayısını açıklayınız. Aşılananların ve randevusu olduğu halde aşı yaptırmayanların yaş gruplarını, meslek dallarını açıklayınız. Aşılarla ilgili bilgi kirliliğine izin vermemek adına aşılandığı halde hastalananların sayısını, bunlardan hastaneye yatanları ve yoğun bakıma alınanları günlük açıklayınız. Kısacası günü değil, hayatları kurtarmak için sorumluluğunuzun gereğini yerine getiriniz."

 

Öne Çıkanlar