Cinsel taciz suçundan ceza alan erkeğe erteleme: Suç işlemeye çekinir

Cinsel taciz suçundan ceza alan erkeğe erteleme: Suç işlemeye çekinir
Savcı mütaalasında, sanığın 'cinsel taciz' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dokuz aydan dört buçuk yıla kadar hapsi talep edildi.

Mahkeme, taciz cezası verdiği fail hakkında, 'sanığın sabıkasız oluşu, kişiliği ve bir daha suç işlemekten çekineceği yönünde kanaat' gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İstanbul'da 2020 yılının Temmuz ayında yaşanan taciz vakasında, Nodira M., bindiği minibüsün şoförü İzzet A.’nın kendisi tacize maruz bıraktığını ve kapıyı açmayarak tek yolcu olduğu minibüsten inmesini engellediğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Olaydan sonra şoförlük belgesi elinden alınan İzzet A.’nın kadına "Tanışalım, arkadaş olalım. Para lazımsa veririm. Sana yardım ederim, para veririm. Sahip çıkarım, ev açarım, sana bakarım" diyerek zorla telefonun aldığı öne sürülmüştü.

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı. Taraflar ve avukatları, salonda hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceğini, sanığın araçta tek kalan müştekinin inmesine araç kapısını açmayarak engel olduğunu belirtti.

SAVCI, CİNSEL TACİZ SUÇUNDAN CEZA İSTEDİ

Mütalaada, sanığın müştekiye cinsel amaçlarına yönelik sözler söylediği aktarılarak 'cinsel taciz' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'dan dokuz aydan dört buçuk yıla kadar hapsi talep edildi.

'YAKINLARDAKİ KARAKOLA BAŞVURABİLİRDİ' SAVUNMASI

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık İzzet A. suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine 'iftira' atıldığını öne sürdü. "Böyle bir olay olduysa yakınlardaki karakola başvurabilirdi" savunmasında bulunan erkek, "Müştekinin iddia ettiği olaydan 20 gün sonra beni şikayet ediyor. Avukatlarıyla benden para talep ediyor. Ben bu olay sebebiyle dokuz aydır çalışamıyorum. Evden atılma ve eşimle boşanma noktasına geldim. Kendisi bana iftira atmaktadır. Ben böyle bir suç işlemedim" diye konuştu.

CEZA ERTELENDİ

Mahkeme, sanığa 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan bir yıl üç ay hapis cezası, 'cinsel taciz' suçundan ise 2 bin 240 lira adli para cezası verdi. Her iki ceza için de 'sanığın sabıkasız oluşu, kişiliği ve bir daha suç işlemekten çekineceği yönünde kanaat' nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sanığın beş yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmeden mahkeme, denetim süresi içerisinde sanığın kasten yeni bir suç işlemesi halinde hükmün açıklanacağını belirtti.

Öne Çıkanlar