HDP açıklamasına müdahale: İktidar polis zoruyla ayakta duruyor

HDP açıklamasına müdahale: İktidar polis zoruyla ayakta duruyor
'Bu saldırganlık onların tükenmişliğini gösteriyor.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK - "Dağılmadık ve dağılmadığımız için müdahalede edildi" diyen İstanbul milletvekili Musa Piroğlu, "Ülkede iktidar polis zoruyla ayakta duruyor" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik gerçekleşen gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel’de yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti.

Müdahale sonucu HDP İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltı alındı.  

Müdahale sonrası İstiklal Caddesi boyunca HDP milletvekillleri durumu protesto etmek için slogan attı. Kitleye ikinci kez müdahale eden polis, 19 kişiyi zor kullanarak gözaltına aldı. 

Artı Gerçek'e konuşan HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu, polisin kendilerine hoyratça davrandığını ifade ederek, herhangi bir açıklamada bulunulmadan kendilerine müdahale edildiği söyledi.

'BEN BURAYA KONUŞMAYA DEĞİL SİZİ DAĞITMAYA GELDİM'

Polis amirinin, "Ben buraya konuşmaya değil, sizi dağıtmaya geldim" ifadelerini kullandığını belirten Piroğlu, "Polis bütün imkanlarıyla bize saldırdı. 19 kişi gözaltına alındı. 

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'

Dağılmadık ve dağılmadığımız için bize saldırdılar. Bir kere daha açığa çıktı ki; bu ülkede iktidar polis zoruyla ayakta duruyor. Ve gene açığa çıktı ki; bu polis zoru, kararlı bir duruşla püskürtüle bilinir. Biz bir kez daha bu polis zorunun kar etmeyeceğini gösterdik. Bundan sonra da diz çökmeyeceğiz. Bu barikatları aşmaya devam edeceğiz. Vekiliyle, başkanıydı, üyesiyle bu barikatı yıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HDP Parti Meclisi üyesi Ferhat Encü ise, partilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek için açıklama yapmak istediklerini ancak provakatif bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 

'SİYASİ OTORİTE DEMOKRASİYE SALDIRIYLA KARŞILIK VERİYOR'

Encü, iktidarı işaret ederek tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Bu saldırganlık onların tükenmişliğini gösteriyor. Siyasi otorite tükendikçe saldırmaya devam etmektedir. Demokratik haklara saldırıyla karşılık verdiler. Bu iktidar, samimi değildir. Bu iktidar, gidicidir. Bu iktidar gitmediği müddetçe bu ülke, baskıyla yönetilmeye devam edilecek."

'FAŞİZME KARŞI ORTAK BİR MÜCADELE HATTI OLUŞTURULMALI'

Encü, ayrıca demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve topluma faşizme karış antifaşist blok oluşturulması çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar