Taliban Sözcüsü: Türkiye'nin Kabil Havaalanı teklifine karşı değiliz

Taliban Sözcüsü: Türkiye'nin Kabil Havaalanı teklifine karşı değiliz
Naim, Kabil Havaalanı'nın idaresi konusunda Türkiye'nin yardımlarına karşı olmadıklarını ancak başka ülkelerden de yardım isteyebileceklerini belirtti.

Taliban'ın Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, Türkiye'nin Kabil Havaalanı'nın idaresi konusundaki yardım teklifine karşı olmadıklarını ancak başka ülkelerden de yardım isteyebileceklerini ifade etti.

Taliban’ın örgütünün Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, ABD'nin Afganistan'daki askeri varlığını tamamen sonlandırmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sputnik'e konuşan Naim, yabancı güçlerin ülkeden çekilmesinin ardından örgütün Afganistan'ın tamamında kontrolü ele geçirdiğini belirtti.

Sözcü, "Evet, son yabancı ordu da Afganistan topraklarını terk etti; şimdi ülkenin tüm toprakları Taliban'ın kontrolü altında ve devletimiz hür ve bağımsız hale geldi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Naim, Kabil Havaalanı'nın idaresi konusunda Türkiye'nin yardımlarına karşı olmadıklarını ancak başka ülkelerden de yardım isteyebileceklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Elbette havalimanı işletmeciliği ile ilgili teknik konularda yardımlar var ve bunları memnuniyetle karşılıyoruz. Kabil Havaalanı'ndaki teknik departmanda Türkler vardı, tabii isteselerdi kalıp çalışırlardı, yalnızca teknik kısımda... Kalırlar ve bize yardım ederlerse sorun yok. Arzu etmezlerse diğer taraflarla iletişime geçebiliriz."

Kabil Havaalanı'nda uçuşların yeniden başlamasının öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Naim, hedeflerinin hem ülke genelinde hem de diğer ülkelerle aralarında uçak seferleri başlatmak olduğunu dile getirdi.

Taliban Sözcüsü, "Vilayetler ve iller arasında iç hat uçuşları var ve bunların, özellikle ticari anlamda yeniden başlatılmasına ihtiyaç var. Bu çok önemli ve bu uçuşların bir an önce yeniden başlaması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar