Tepkiler sonuç verdi termik santralde geri adım atıldı

Tepkiler sonuç verdi termik santralde geri adım atıldı
Türkiye'nin en verimli ovaları arasında yer alan Eskişehir'deki Alpu Ovası'nda yapılmak istenen komürlü termik santralin ihalesi 26 Nisan'a ertelendi.

HABER MERKEZİ - Eskişehir'de Alpu Ovası'na yapılmak istenen termik santralin ihalesi, 26 Nisan 2018 tarihine ertelendi. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Bu karar AKP'nin çevre duyarlılığı değil, seçmen duyarlılığıdır ve halkın verdiği mücadelenin sonucudur" dedi.

Evrensel'e konuyla ilgili değerlendirme yapan Usluer, Alpu Ovası'nın Türkiye'nin en verimli 26 arazisinden biri olduğunu belirtti.

Eskişehir'de tüm siyasi partilerin ve diğer örgütlerin içinde bulunduğu bir platform kurularak termik santrale karşı mücadele edildiğini dile getiren Usluer, kendilerinin de bu mücadelenin Meclis ayağını oluşturduklarını ifade etti.

YENİ BİR RANT ALANI YARATILMAK İSTENİYOR

Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP Hükümeti, bu verimli araziye inatla termik santral kurmak istiyor. Bu alanın çok yakınında şu an atıl durumda olan bir santral var ve işçiler maaşlarını dahi alamıyor. Halihazırda var olan bir santrali işletmeyip çok yakınına yenisini kurmak demek, rant alanı açmaktan başka bir şey değildir."

SANTRALE KARŞI EYLEM YAPILDI

Cumartesi günü platform ile birlikte büyük bir eylem yaptıklarını ifade eden Usluer, "Eğer vekiller olmasaydı, emniyet güçleri bunu engelleyecekti ki engellemeye de çalıştı" diye konuştu.

Halkın sesinin termik santrale karşı çok yükseldiğini ve bu yüzden ihaleyi ertelemek zorunda kaldıklarını ifade eden Usluer, "Tabiki bu AKP'nin çevre duyarlılığından değil, seçmen duyarlılığından kaynaklanıyor. Orada tepkileri daha fazla üzerine çekmek istemedi" dedi.

ÇED RAPORUNUN İPTALİ İÇİN İMZA TOPLANMIŞTI

​İl Toprak Koruma Kurulu, kömürlü termik santralin kurulacağı yerin tarım arazisi vasfından çıkarılmasına onay vermişti.

Ssantralin yapımı için verilen ÇED raporunun iptali için bakanlığa 800 imzalı dilekçe verilmişti. 3 Mart günü "Termik santrale hayır" sloganıyla çok sayıda kişi gösteri yapmıştı. , projenin iptal edilmesi talebinde bulunmuştu. (Evrensel / Sputnik)

Öne Çıkanlar