Teyit.org: Sezen Aksu’nun ‘iki cihanda da lekelisiniz’ sözü 'çözüm sürecine' karşı çıkanlara

Teyit.org: Sezen Aksu’nun ‘iki cihanda da lekelisiniz’ sözü 'çözüm sürecine' karşı çıkanlara
Sezen Aksu'nun, “iki cihanda da lekelisiniz” ifadesini referandumda 'hayır' oyu kullananlar için değil; 2009 yılında çözüm sürecinin karşısında duranlar için söylediği ortaya çıktı.

2017 yılında çıkardığı "Şahane birşey yaşamak" adlı şarkısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu, aynı zamanda referandumda 'yetmez ama evet' oyu kullandığı gerekçesiyle muhalefet kesimlerinin de hedefinde. 

Sezen Aksu'nun 2010 referandumunda ‘yetmez ama evet’ oyu kullandığı ve o dönemde referanduma 'hayır' diyenler için "iki cihanda da lekelisiniz" ifadeleri kullandığı Akrep Nalan olarak bilinen Nalan Açın tarafından iddia edildi. Sanatçı Nalan Açın, sosyal medya hesabından Sezen Aksu’ya, "O günlerde evet diyordun, bugün seni lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin" diyerek, Aksu’nun 2010 referandumunda hayır diyenlere "İki cihanda da lekelisiniz" dediğini öne sürdü.

Teyit.org konuyu gündeme alarak incelemede bulundu. Teyit.org’un konuya dair bulguları şöyle:

  • Sezen Aksu "iki cihanda da lekelisiniz" sözünü 2009 yılında çözüm sürecinin karşısında duranlar için söylemiş.
  • Aksu’nun 2010 anayasa referandumunda hayır oyu kullananlar için böyle bir şey söylediğine rastlanmıyor.
  • 2015 yılında referanduma dair yaptığı açıklamada "hayır" demenin de bir seçenek olduğunu belirtmiş.

Teyit.org’da yer alan analizin ilgili kısmı şöyle:

Sezen Aksu "lekeli" ifadesini 2009 yılında çözüm sürecine desteğini dile getirirken kullanmış. 19 Ağustos 2009 tarihli Sabah gazetesinin "Sezen Aksu’dan Başbakana açılım telefonu" başlıklı haberinde, Aksu’nun dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinde bu ifadeye yer verdiğini söylediği görülüyor. Aksu Kürt sorununun çözümüne desteğini belirterek şunları söylemiş:

"Annemle, babamla konuştum. Son açılımınızı hep birlikte, canı gönülden destekliyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yapmaya hazırım. Annem ve babam, bu sürecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyorlar, ben de öyle görüyorum. Türkiye'nin her köşesinde ayrı bir güzellik var. Türkiye'nin her karesi aynıdır, bizim ayrımız gayrımız yok, olamaz da."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar