Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak mı?

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak mı?
38 yıl aradan sonra yeniden şampiyonluk yaşayan Trabzonspor'u Avrupa'da nasıl bir yol bekliyor? Bordo-mavililer kaç ön eleme oynayacak?

Spor Toto Süper Lig'in 2021-22 sezonuna damga vuran ve rakipleriyle arasındaki puan farkını haftalar öncesinde açarak tek şampiyonluk adayı olarak yoluna devam eden Trabzonspor, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuçla bordo-mavililerin Avrupa haritası da belli oldu.

Türkiye'nin Avrupa kupalarında topladığı ülke puanları nedeniyle hiçbir takım Şampiyonlar Ligi'nde direkt katılım hakkı kazanamayacak. Bununla beraber, Rusya ve Ukrayna kulüpleri de savaş durumu nedeniyle Avrupa kupalarında yer almıyor.

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılım gösterecek. Bordo-mavililer, play-off turunda elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalacak.

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak olan Trabzonspor, ilk karşılaşmasını 16 veya 17 Ağustos günlerinden birinde oynarken rövanş 23-24 Ağustos'ta oynanacak.

Trabzonspor'un rakibi 2 Ağustos Salı günü çekilecek kurada belli olacak.

1992-1993 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan organizasyonda bu sezona kadar Trabzonspor bir kez mücadele etti.

Bordo mavililer, topladığı 7 puanla grubu üçüncü sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Bordo mavililer, topladığı 7 puanla grubu üçüncü sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

Karadeniz temsilcisi, Kupa 2'de PSV ile eşleşti ve rakibine elenerek(1-2, 1-4) turnuvaya son 32 turunda veda etti.

Öne Çıkanlar