Trabzonsporlu Mikel maçların ertelenmemesine tepki gösterdi: Hayatta futboldan daha önemli şeyler var'

Trabzonsporlu Mikel maçların ertelenmemesine tepki gösterdi: Hayatta futboldan daha önemli şeyler var'
John Obi Mikel, koronavirüs salgını nedeniyle kendisini rahat hissetmediğini belirterek, 'Sezon iptal edilmelidir' dedi. Galatasaraylı Falcao da Mikel’e destek verdi.

Trabzonsporlu 32 yaşındaki futbolcu John Obi Mikel, sosyal medya hesabından koronavirüs salgınıyla ilgili kaygılarını dile getirerek sezonun iptal edilmesini istedi.

Nijeryalı futbolcu, "Hayatta futboldan daha önemli şeyler var. Kendimi rahat hissetmiyorum ve bu durumda futbol oynamak istemiyorum. Bu kritik zamanda herkes aileleri ve sevdikleri ile birlikte evde olmalıdır. Dünya bu tür çalkantılı dönemlerle karşı karşıya olduğu için sezon iptal edilmelidir" dedi

Galatasaray’ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao da Mikel’in paylaşımının altına "Haklısın Mikel, hayat futboldan daha önemli" yorumunu yaptı. 

SEYİRCİSİZ OYNAMA YERİNE ERTENMELİYDİ

Türkiye'de oynanan futbol maçları hakkında koronavirüs salgınnından dolayı seyircisiz oynama kararı alınmıştı. Ancak bu karar birçok kişi tarafından eleştiriliyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, maçların seyircisiz oynanması yerine ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, salgın riskinin sadece seyirciler açısından değil futbolcular, saha çevresindeki güvenlik görevlileri ve maçları takip eden medya mensupları için de geçerli olduğunu vurguladı.

ŞİFRESİZ YAYIN TALEBİ

Diğer yandan maç yayını yapan şifreli kanallar da gündemde. Normal zamanlarda şifreli kanallarda maçları izleyemeyen vatandaşlar dışarıda kafelerde yani kalabalık ortamlarda maç takibi yapabiliyordu. ancak bu durum koronovirüs nedeniyle riskli olacağından taraftarlat evlerinde karşılaşlamalrı izleyebilmek için şifresiz yayan yapılmadı gerektiğini söylüyor.(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar