Rıdvan Dilmen'e ödeyeceği 8.5 milyon TL ücret nedeniyle TRT yönetimi hakkında suç duyurusu yapıldı

Rıdvan Dilmen'e ödeyeceği 8.5 milyon TL ücret nedeniyle TRT yönetimi hakkında suç duyurusu yapıldı
Sosyal medya Rıdvan Dilmen'in aylık 710 bin liraya gelen maaşını konuşuyor: "Golü kim yedi,"

ARTI GERÇEK - Uzun yıllar NTV ekranlarında yayınlanan "%100 Futbol" programında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, yeni sezonda Süper Lig maçlarını yorumlamak için TRT ile el sıkışmıştı.

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, Rıdvan Dilmen’in TRT’den yıllık 8.5 milyon TL kazandığını, Dilmen'in kurumdan aylık 710 bin lira aldığını yazdı.

Orhan Yıldırım daha sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaptı. Yıldırım, "AB'nin dev ekonomilerine sahip ülkeleri; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ile İngiltere’de devlet TV'leri, bir yorumcuya yıllık 8.5 milyon TL verir mi? Şu cevabı aldık; 850 bin euro verseler hükümet düşer! Halkın sırtından geçinen @trt Rıdvan Dilmen’e 8.5 trilyon nasıl öder" dedi.

Bu paylaşımdan sonra sosyal medyada tepki mesajları yayınlanmaya başladı.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Bu rakam doğru ise bizimle dalga geçiyorlar" diye yazdı.

Gazeteci Kadir Çetinçalı tepkisini şu sözlerle ifade etti: "TRT’den 8,5 Milyon TL kazanacakmış. Yani 1 milyon dolardan fazla. Yani ayda 80 bin dolardan fazla. Yani ayda 830 bin TL’den fazla. Yiyin ağalar yiyin beyler aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin" 

Bazı tepkiler ise şöyle:

"Rıdvan Dilmen’in TRT maaşı şeytanın işi.."

"TRT, Dilmen’e aylık 750 bin ödeyecekmiş. Bu kimin parası. Bu vatandaşla dalga geçmektir. Millet elektrik tasarrufu yapsın ama zorla kesilen katkı payları saçılsın. AKP’ye oy verenlere dokunmuyor mu. TRT’ye katkı payı ödemek istemiyorum."

"TRT’den aylık 710 bin lira maaş alıyormuş. Anlayacağın gölü hepimizi attı."

"Eyyy Rıdvan Dilmen ne üretiyorsunda vergisini vatandaşın verdiği paradan yıllık 8,5 milyon TL alıyorsun. Özel kanallarda ne kazanıyorsun karışmam ama devlet televizyonunda bu aşırı gelire hop demek hakkımı kullanırım"

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) ise bir kamu kurumu olan, yayın hayatını kamu kaynaklarıyla sürdüren TRT’de spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’e ödenenen para hakkında TRT Genel Müdürü, TRT Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilmen'in, Hollanda - Türkiye maçının ardından "asgari ücret" ile ilgili sözleri, sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Dilmen, "Ben hiçbir parayı küçümsemem. Bugün asgari ücretli çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var" ifadelerini kullanmış, gelen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar