TTB'den 'Hindistan' kararına tepki: Kararlar hangi bilimsel kriterlere göre alınmaktadır?

TTB'den 'Hindistan' kararına tepki: Kararlar hangi bilimsel kriterlere göre alınmaktadır?
TTB, 'Delta varyant sayıları artıyorken kararlar hangi bilimsel kriterlere göre alınmaktadır?' diye sordu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Hindistan’dan ülkeye girişlerde uygulanan karantinanın kaldırılmasına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle; 1 Temmuz'da itibaren Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina uygulamasına son verileceğini duyurdu.

TTB'den yapılan açıklamada; Delta varyantı yayılırken bu varyantın kaynağı Hindistan'dan gelenlere yönelik karantina uygulamasının sonlandırılmasına tepki gösterildi.

'KARARLAR HANGİ BİLİMSEL KRİTERLERE GÖRE ALINMAKTA?'

TTB, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Delta varyant sayıları artıyorken kararlar hangi bilimsel kriterlere göre alınmaktadır?" diye sordu.

TTB’nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Varyant açısından riskli Rusya, İngiltere gibi ülkelere karantina önerilirken; bugün illere yazılan yazı ile karantina kararı olan Hindistan gibi ülkelerden bu önlemin kaldırıldığını görüyoruz. Delta varyant sayıları artıyorken kararlar hangi bilimsel kriterlere göre alınmaktadır?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar