TTB HDP'yi ziyaret etti: Sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız

TTB HDP'yi ziyaret etti:  Sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız
HDP: Meslek, emek, hak örgütleri ve diğer çevrelerce de benzer çalışmaların yürütülmesi, ortak denize akan büyük nehirler oluşturulmasına yönelik inancımızı pekiştirdi.

HDP ziyareti ardından açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Bir arada olup birlikte çözüm üretmek hepimizin hedefi. Türkiye’nin sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Emek Bizim Söz Bizim" şiarıyla başlattığı siyasi partileri ziyareti kapsamında Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ve Merkez Konseyi üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve  HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

Yapılan görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fincancı, TTB olarak 1 Ekim itibariyle bir eylem planı başlattıklarını hatırlatarak, "Her hafta illerde, hekimler ve sağlık emekçileriyle yaptığımız buluşmalarda sağlık alanında yaşanan soruları ele alıp yapılacakları tartıştık ve çözüm önerilerini konuştuk. Sağlık alanında yaşanan çöküşten bir çıkış bulmak gerekiyor. Neler yapabilirize dair çözümleri hep birlikte bulabiliriz" dedi.

‘BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETMEK HEPİMİZİN HEDEFİ’

Fincancı konuşmasına şöyle devam etti: "23 Kasım itibariyle ‘Emek bizim söz bizim’ diyerek karanlığa karşı önlüğümüzü beyazına sahip çıkmak üzere bir beyan yürüyüş başlatıyoruz. İstanbul’da başlayan yürüyüş 24 Kasım’da Kocaeli’nde 25’inde Bursa, 26’sında Eskişehir’de buluşmalarla devam edecek ve 27’sinde Ankara’ya ulaşmış olacağız. Yürüyüşün ardından beyaz forum olacak ve çözüm önerilerimiz neler birlikte konuşalım çözüm önerilerine ilişkin birlikte karar verilerim diyoruz. Meclis’te olan olmayan tüm siyasi partilerinden topluma da sesimizi duyurmaya çalıştık. Bir arada olup birlikte çözüm üretmek hepimizin hedefi. Beyaz forum bir son değil başlangıç olacak. Türkiye’nin sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız. TTB koruyucu hekimliğini önceleyen, kamucu sağlık politikasına önem vermiştir. Söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu pandemi döneminde görünür oldu. Keşke haklı olmasaydık ve bu kadar insanı yitirmeseydik. Herkesi birlikte mücadeleye davet ediyoruz."

DEMOKRATİK MÜCADELE VURGUSU

TTB yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "Çok güzel bir sohbet oldu. Esasen bizim demokratik mücadele ortaklığı için başlattığımız politikanın somut bir örneğini önümüze koydular. Gelecekteki demokratik mücadele ortaklığını büyütecek, sağlam ayaklar üstüne basmasını sağlayacak bir program olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Meslek, emek, hak örgütleri ve diğer çevrelerce de benzer çalışmaların yürütülmesi, ortak denize akan büyük nehirler oluşturulmasına yönelik inancımızı pekiştirdi. Önümüzdeki dönemde her alanda demokratik dönüşüm, yeni başlangıç, adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyük katkı sunacağından hiçbir şüphemizi yok. Her alanda elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna bir kez daha duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar