Tuğçe Tatari: Buyurun 'insanlığımızı test etmeye' Aysel Tuğluk'tan başlayalım

Tuğçe Tatari: Buyurun 'insanlığımızı test etmeye' Aysel Tuğluk'tan başlayalım
'Veya Aysel Tuğluk'u 'riskli kişi' kabul edip konuyu duymazdan, görmezden mi geliyorsunuz?'

T24 yazarı Tuğçe Tatari, yaklaşık olarak 5 yılı aşkın bir süredir Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulan eski DTP Eş Genel Başkanı ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un cezaevinde sağlık durumu kötüleşip hafıza kaybı yaşaması nedeniyle infazının ertelenmemesine dikkat çekti. "Buyurun 'insanlığımızı test etmeye' Aysel Tuğluk'tan başlayalım." diyerek söze başlayan Tatari, tutuklu Kürt siyasetçi durumunu anlatarak "Bir Kürt siyasetçi, çok genç yaşta insanı kahredecek bir duruma düştü. Ve tutuklu olduğu cezaevinde hafızasını kaybetti. Hiçbir şey hatırlamıyor. Ama ödün vermeden işletilen 'düşman hukuku' sonucu hâlâ içeride." diye yazdı.

Tatari'nin T24'te "Şöyle buyurun da insanlığınızı bir tartalım bakalım" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Buyurun 'insanlığımızı test etmeye' Aysel Tuğluk'tan başlayalım.

Bir süredir Aysel Tuğluk'un sağlık sorunları gündemde. Bir gün bile cezaevinde kalmaması gereken 'hasta tutsaklar'ın en tanınan isimlerinden biri Aysel Tuğluk.

Bir Kürt siyasetçi, çok genç yaşta insanı kahredecek bir duruma düştü.

Ve tutuklu olduğu cezaevinde hafızasını kaybetti. Hiçbir şey hatırlamıyor.

Ama ödün vermeden işletilen 'düşman hukuku' sonucu hâlâ içeride.

Üstelik benzer durumda, ağır hasta yüzlerce siyasi tutuklu var ülkemizde.

Peki bu konu karşısında bizler, daha doğrusu sizler nasıl bir tutum alıyorsunuz. 'Ama'lı cümleler kuruyor musunuz mesela?

Veya Aysel Tuğluk'u 'riskli kişi' kabul edip konuyu duymazdan, görmezden mi geliyorsunuz?

Açıkçası insanlığınızın tam puan alması için gücünüz yettiğince hasta tutsaklar konusunda ses çıkartıyor, bu haksızlık karşısında huzursuzluk hissediyor ve yaşanan acıyı kendi başınıza gelmemiş olmasına rağmen adeta gelmişcesine canlı canlı hissedebiliyor olmanız gerekmekte.

Aksi halde daha ilk gündem maddesinde tartının işgal ettiğiniz tarafı orantısız bir hafiflikle sizi insanlık yarışından elemiş olur.

İnsanlık yarışından elenmiş, insanlaşma sürecinde sınıfta kalmış biri olarak da sadece suret benzerliğiyle toplum içinde dolaşmanız, yine dönüp dolaşıp insanlık adına bir başka kayıp olarak karşımıza çıkacaktır…

Öne Çıkanlar