'TÜGVA’nın terliğini, Ensar Vakfı’nın çilingirini belediyeye ödetmişler'

'TÜGVA’nın terliğini, Ensar Vakfı’nın çilingirini belediyeye ödetmişler'
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye kaynaklarının TÜGVA ve Ensar Vakfı gibi vakıflara nasıl aktarıldığına ilişkin basın toplantısı düzenledi

31 Mart yerel seçimleriyle birlikte İzmit Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti. İzmit Belediyesi’nin yeni başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye kaynaklarının yandaş cemaat ve vakıflara harcanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Hürriyet, bugunkocaeli.com.tr’de yer alan habere göre, TÜGVA ile 25 yıl protokol imzalandığını ve belediyenin tüm imkanlarının TÜGVA ve Ensar Vakfı’na sunulduğunu kaydetti. Hürriyet, TÜGVA ile imzalanan protokolün diğer başkan dönemini de içine aldığını belirterek "TÜGVA’nın yapacağı bina ya da diğer işlerini hep belediye yapacak. Ben ADD ve Çağdaş Yaşama Derneği’ni belediyenin tüm imkanlarını sunsam hoş olur mu? Bu doğru bir şey değil. Derneklere tabi yardım yapılır ama zaman zaman" dedi.
Kira ödemesi durduruldu

"KİRAYI DURDURDUM"

"TÜGVA’nın terliklerini biz almışız. 3 bin liralık terlik alınmış" diyen Hürriyet, Play Station 4, kitap seti, termos dahil olmak üzere pek çok harcama kaleminin yer aldığını kaydetti. Hürriyet, "300 bine yakın sadece bir liste var. Kiraları ile birlikte 1 milyonu bulacağını biliyorum. Kirayı da biz ödüyormuşuz. Ben kirayı durdurdum" dedi.

"HESAPLARI TEMİZ DEĞİL ONDAN DOLAYI KORKUYORLAR"

Ensar Vakfı’nın çilingir masrafının da belediye tarafından karşılandığını belirten Hürriyet, "Böyle vakıf, cemaat bir sürü dernek var. Ayna alınmış bin 510 liraya. Sırf  karşılıksız kazandırmak için tüm ortak giderleri biz ödüyormuşuz. Bunlar tespit edebildiğimiz şeyler. Tam tespit ettiğimiz zaman kamuoyu ile paylaşacağız.  Biz bunları araştırdığımız için bundan korkuyorlar, ses çıkarıyorlar.  Hesapları temiz değil ondan dolayı korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

Hürriyet, belediyenin hak edişlerle birlikte 250 milyon TL borcu olduğunu, belediyede "partizanca yapılan birçok  işçi alımı" olduğunun altını çizdi.

"BU KENTTE HUZUR İSTİYORUM"

Hürriyet, önümüzdeki günlerde kültür müdürünün değişeceğini belirterek "Kadromuzu güçlendirecek bir isim gelecek. Görevden aldı demeyin. Şuanki kültür müdürümüz de sahip çıkıyoruz. Bir şeyler tespit edildikçe sizlere açıklama yapacağım. Ben bu kentte huzur istiyorum. Bu kentin huzurunu kim bozuyorsa onun karşısında duracağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar