Tiyatrocu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Tiyatrocu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor
Tiyatrocu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, bugün ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak.

Tiyatro sanatçısı, oyuncu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yıldız, bugün saat 16.00’da  Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrası aynı yerde defnedilecek.

Çektiği eleştirel skeçlerle tanınan tiyatrocu, oyuncu ve ARTI TV programcısı Turgay Yıldız, geçtiğimiz günlerde kalp spazmı geçirmişti ve Ankara’da tedavi altındaydı. Oyuncu Levent Üzümcü, Yıldız’ın dün sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yıldız, geçtiğimiz günlerde kalp spazmı geçirmişti. 56 yaşındaki Yıldız Ankara’da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu. Yıldız, ARTI TV’de ekrana gelen Artı Kıl mizah programında yayınladığı skeçlerle de tanınıyordu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldız'ın vefatına ilişkin sosyal medyada yayınladığı mesajda, "Tiyatro oyuncusu ve televizyon sunucusu Turgay Yıldız’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. #TurgayYıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

‘BU KAYIP TÜRKİYE TİYATROSUNUN DA BİR KAYBIDIR’

Haber Aktüel’de Petek Atıcı Türkmen’in konuğu olan sanatçı, ARTI TV programcısı Levent Üzümcü, Yıldız’ın sanat yaşamı ve hayatıyla ilgili olarak ARTI TV’ye konuştu. Yıldız’ın tam bir tiyatro insanı olduğunu söyleyen Üzümcü, "Çevresinde bulunduğu kimseye en ufak bir ağırlık hissettirmemiş biridir. Kendi ayakları üzeride durabilen ve durduğu ayaklarla kimseye de yük olmayan biriydi. Kendisiyle çalıştığım için de bunu söyleyebilirim. Türkiye’de yanlış bir algı vardır, komedi yapanları oynadıkları roldeki kişi zannetmek gibi. Bu maalesef dünyada da yer etmiş bir algı yaptığımız rol zannederler bizi. Turgay, DTCF Tiyatro Bölümü mezunudur. Tiyatro tarihi, tiyatronun folklorik yapısı hakkında çok bilgi sahibi bir insandı. Ve bu kayıp sadece bizim videolarda gördüğümüz birinin kaybı değil, bu kayıp Türkiye tiyatrosunun da büyük bir kaybıdır" ifadelerinde bulundu.

‘ÖLÜMÜNÜN ALTINDA HERHANGİ BİR BULAŞICI HASTALIK NEDENİ YOK’

Yıldız’ın ardından büyük bir kültür mirası bıraktığını belirten Üzümcü, "ARTI TV’deki Artı Sanat programında daha geçtiğimiz aylarda onunla çok hoş bir sohbet gerçekleştirmiştik tiyatro üzerine, mizah ve hiciv üzerine. Yakınları içinde bir dostu kaybetmek oldu. O ayaklarının üzerinde devam edemeyeceğini de anladığı anda mücadeleyi bıraktı. Uzun zamandır hastanedeydi. Yanlış bir anlaşılmama olması için de kendisinin ölümünün altında herhangi bir bulaşıcı hastalık nedeni yok. Son derece pozitif, eğlenceli, hikayeler anlatan biriydi. Tiyatro anlatı demektir, bunu çok iyi becerebilen biriydi. Hiç aklımın ucundan gelmezdi onun arkasından konuşma yapacağım. Üzgünüm" sözleriyle acısını dile getirdi.

TURGAY YILDIZ KİMDİR?

Çeşitli tiyatrolarda oyuncu olarak görev alan, TRT Ankara Televizyonu’nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu gibi görevler üstlenen Turgay Yıldız, 3 Mart 1965 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986-87 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

1994-1999 yılları arasında Flash TV’de ‘Nargile Kahvesi’, ‘Sabah Kahvesi’, ‘Bizim Bakkal’, ‘Akşam Tıraşı’, ‘Düm Teke Tek’ adlı programların yapımcılığını ve Bahadır Tokmak ile sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda ‘Şeytan Bunun Neresinde?’ isimli müzik programı sundu.

1997 yılında Show TV’de yayınlanan ‘Sonradan Görmeler’ adlı dizide oyunculuk yaptı. BRT TV’de ‘Teber ile Muteber’ adlı haftalık kabare programının yazarlık ve oyunculuğunu üstlendi.

Ege TV’de ‘İyi Egeler’ adlı programı yine Bahadır Tokmak ile birlikte sundu. TRT Ankara Televizyonunda Turgay Bostan’ın yönetmenliğinde ‘Bu Toprağın Sesi’ programında ‘Beter ile Şeker’ adlı dizinin yazarlık ve oyunculuğunu Bahadır Tokmak ile gerçekleştirdi. 2008 yılında TRT 1’de yayınlanan ‘Baba Ocağı’ dizisinde rol aldı.

TRT Ankara Televizyonu’nun hazırladığı ‘Umutla Yaşamak’ adlı çocuk sorunlarının konu edildiği programın sunuculuğunu yaptı.

10 sene TRT Ankara Radyosu’nun hazırladığı Hafta Sonu programında parodi yazarı ve seslendirme sanatçısı olarak görev aldı. Önce İstanbul Şehir Tiyatroları’nda iki sene, daha sonra Ankara Devlet Tiyatroları’nda başka isimler adı altında ve iki farklı reji ile üç sene oynadı. 2013-14 tiyatro sezonunda Alaaddin’in Sihirli Lambası adlı oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sergilendi. Aynı oyun, 2014 yılından bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynanmaktadır. Oyun üç farklı dalda ödüle layık görüldü.

Yıldız, ARTI TV ekranlarında Artı Kıl isimli programda izleyicilerle buluşuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar