TÜRGEV'den alınan vakıf, bu kez de İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi

TÜRGEV'den alınan vakıf, bu kez de İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi
CHP’li meclis üyeleri vakfın, İlim Yayma Cemiyeti'ne verilmesine tepki gösterdi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu, kızı Esra Albayrak’ın ise yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 25 yıllığına verdiği arazinin tahsisini dün iptal etti.

Mecliste iptalle birlikte arazi bu kez de 25 yıllığına oyçokluğuyla İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi. Arazi üzerinde şu an yurt bulunuyor. CHP’li meclis üyeleri karara tepki gösterdi. Şahinbey Belediyesi’nin dün gerçekleşen meclis toplantısı gündemine gelen teklifte, TÜRGEV’e tahsis edilen Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki arazinin tahsisinin iptali yapılarak arazinin 25 yıllığına eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmesi istendi.

Hazal Ocak'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, ilçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan karara itiraz ederek "Tahsisin iptali ile tahsisin yeniden tahsis edilmesini tek teklif olarak getirmişsiniz. Bu maddeyi ayrı getirseniz daha hoş olurdu. Bu vakıflara, derneklere öğrencilerin barınacağı yurtları vermekten bıkmadık mı? İlim Yayma Cemiyeti’ne vereceğimize bunu devletin kurumuna verelim" dedi.

AKP'li meclis üyeleri ise, "Bu vakıfların, derneklerin devletin yükünü aldığını düşünüyoruz. Bunlara destek olacağız ve destek olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Öne Çıkanlar