Turizmcilere 'Thomas Cook' desteği

Turizmcilere 'Thomas Cook' desteği
Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz Thomas Cook battı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki turizmcilerin etkilenmemesi için destek paketi hazırlayacak.

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu CAA (Civil Aviation Authority) tur operatörünün "ticari faaliyetlerine son verdiğini" duyurdu.

CAA'den yapılan açıklamada, "Thomas Cook ile yapılan, uçuşlar ve oteller de dahil tüm rezervasyonlar iptal edildi. Bu kadar uzun bir tarihe sahip bir şirketin faaliyetlerin son vermesi müşterileri ve çalışanları için üzücü ve düşüncelerimiz bu haberden etkilenenlerle birlikte" denildi.

Türkiye'de de misafirleri bulunan dünyaca ünlü İngiliz turizm operatörlerinden Thomas Cook'un bugün itibariyle tasfiye sürecine başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'deki turizmcilerin Thomas Cook'un iflas sürecinden etkilenmemesi için destek paket hazırlanacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında Thomas Cook İngiltere'nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışılan "Kredi Destek Paketi"nin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti. 

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan, 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un bugün itibarıyla tasfiye sürecine girdi. Thomas Cook, Büyük Britanya'dan Türkiye'ye turist getiren en büyük tur operatörleri arasında yer alıyordu. Bugün itibarıyla Thomas Cook'un Türkiye otellerinde kalan 21 binden fazla konaklama misafiri olduğu bildirildi.

İngiliz devin tasfiye sürecine girmesiyle birlikte Türkiye'deki turizmcilerin olumsuz etkilenme ihtimaline karşın Bakanlık'tan destek paketi açıklaması geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İngiltere operasyonlarını 23.09.2019 tarihi itibarıyla durdurma kararı alan Thomas Cook, Almanya, Rusya ve Nordic'de faaliyetlerine devam etmektedir. Bugün itibarıyla Thomas Cook İngiltere'nin, ülkemizde 21.033 konaklamalı misafiri bulunmaktadır.

22.09.2019 dahil içeride konaklayan Thomas Cook İngiltere misafirlerinin konaklamalarına ilişkin tüm ödemeleri ATOL (İngiltere Kamu Otoritesi) güvencesindedir. İşletmelerinde, Thomas Cook İngiltere misafiri konaklayan otellerin bu misafirlerinden ücret talep etmesi, odayı boşalttırması durumunda haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında Thomas Cook İngiltere'nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışılan "Kredi Destek Paketi" en kısa sürede hayata geçirilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar