Basketbolun duayenlerinden Nur Germen hayatını kaybetti

Basketbolun duayenlerinden Nur Germen hayatını kaybetti
Nur Germen, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, milli takımın eski sporcusu ve antrenörlerinden Nur Germen'in vefat ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Germen, antrenörlük kariyerinde 1984-85 sezonunda başına geçtiği Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı 15 yıl aranın ardından şampiyonluğa taşımıştı.

NUR GERMEN KİMDİR?

Nur Germen basketbolcu olarak Kolejliler, Galatasaray, Muhafızgücü, Tofaş SAS ve Yenişehir Meysu'da basketbol oynadı.

Döneminin en iyi basketbolcuları arasında yer alıp 76 kez genç ve A millî oldu.

1971 ve 1975 yıllarında Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılan Türkiye millî basketbol takımınde yer aldı.

1972 yılında aktif sporcuyken Galatasaray Lisesi'nin erkek basketbol takımını çalıştırmaya başladı.

Galatasaray'da 1983 yılında yardımcı antrenörlük yaparak 1. Lig'de çalıştırıcılık kariyerine başlayan Germen, 1984-85 sezonunda A takımının başına geçti ve sarı-kırmızılı takımın 16 yıl aradan sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. Ayrıca 1985 Cumhurbaşkanlığı kupası da yine Germen yönetimindeki Galatasaray'ın oldu.

25 Mayıs 1993 tarihinde ise, 12 yıl aradan sonra katılınan Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde Galatasaray'la anlaşan Aydan Siyavuş'un yerine millî takımın antrenörlüğüne getirildi.

2007 Haziran ayında Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Koordinatörlüğü'ne getirildiyse de, sarı-kırmızılı takımın Türkiye Kupası'ndan elenmesi üzerine görevine son verildi.

Öne Çıkanlar