Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: Asgari ücrete zam için temmuzu beklemenin anlamı yok

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: Asgari ücrete zam için temmuzu beklemenin anlamı yok
Atalay, 'Asgari ücret için temmuzu beklemenin bir anlamı yok. Üç gün sonra enflasyon açıklanacak. Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler' dedi.

Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e geldi. Taksim'deki Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, ardından Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bıraktı.

Çelenk bıraktıktan sonra açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız 'hayat pahalılığı, örgütlenme'. Bu saatte Türkiye'nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. Türk-İş her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk bunu sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Gazetecilerin asgari ücrete ara zamla alakalı sorduğu soruyu yanıtlayan Atalay, "Asgari ücret için temmuzu beklemenin bir anlamı yok. Aralık ayını beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 4'ünde bundan 3 gün sonra enflasyon açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler. Haziranı falan beklemenin bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar