Hevrîn Xelef'in annesi kızının ayakkabısını eline alarak Türk-Rus devriyesini protesto etti

Hevrîn Xelef'in annesi kızının ayakkabısını eline alarak Türk-Rus devriyesini protesto etti
Türkiye ve Rusya'nın Derik ve Girkê Legê’de gerçekleştirdiği ortak devriyeye halk tepki gösterdi. Gösteriler sırasında bir kişi Türk zıhlısı tarafından ezilerek hayatını kaybetti.

Rusya ve Türkiye askerleri, Soçi mutabakatı doğrultusunda Kuzey ve Doğru Suriye bölgesinde 3’üncü ortak kara devriyesine çıktı. Qamişlo'ya bağlı Girkê Legê ve Derik’te devriyeye çıkan Türk ve Rus askerlerine bölge halkı taşlarla tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Türk konvoyundaki bir zıhlı araç Serxwebun Ali isimli sivili ezdi. 5 sivili de yaraladı. Serxwebûn Ali’nin Girkê Legê’nin Til Cemal köyü sakini olduğu öğrenildi.

Yaralanan sivillerin isimleri ise şöyle: Dêrna Axê köyünden Bahoz Çelo, Girkê Legê sakini Fehed Mûsa, Girkê Legê sakini Sûhêl Ebdellah, Mistefawiyê köyü sakini Eyîşa Omer û Alaa Omer.

Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. 

HEVRÎN XELEF’İN ANNESİ KIZININ AYAKKABISIYLA DEVRİYENİN ÖNÜNE ÇIKTI

Öte yandan; Rûdaw muhabiri Rengin Şero'nun akdardığına göre, TSK ile birlikte Kuzey Suriye harekatına katılan "milli Suriye ordusu" militanları tarafından işkence edilerek ve başına kurşun sıkılarak öldürülen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef'in annesi de Derik’te, kızının ayakkabısını eline alarak devriyedeki araçların önüne çıkıp tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ) 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar