Türkiye'de üç üniversiteye siber saldırı: Öğrenci ve personel bilgileri satışa çıktı

Türkiye'de üç üniversiteye siber saldırı: Öğrenci ve personel bilgileri satışa çıktı
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi siber saldırıya uğradı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu akşam öğrencilerine gönderdiği mesajda siber saldırıya uğradıklarını, öğrenci ve personel bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı. Bilgileri satışa sunan hacker, şu anda iki üniversitenin daha öğrenci ve personelinin bilgilerini satıyor.

Türkiye’deki üç üniversitenin veri tabanına erişen hackerların öğrencilere ve personele ait bilgileri ele geçirdikleri görüldü. Bu saldırılara ilk doğrulama, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden geldi.

Webtekno'nun haberine göre, üniversite, öğrencilerinden ve personelinden yaşanan durumdan dolayı özür dileyerek gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Bir süre sonra ise bu durumu yalanlayan bir mesaj paylaştı. 

Üniversite öğrencilerinin ve personelinin bilgileri, ilk olarak 14 Ekim tarihinde bir hacker forum sitesinde görülmüştü.

Hacker’ın forumda paylaştığı bilgilere göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde toplamda 3900 personelin, 40 binden fazla da öğrencinin bilgileri ele geçirilmiş olduğu düşünülüyor. Ele geçirilen bilgiler şu şekilde:

Adresleri
Telefon numaraları
TC kimlik numaraları
Bulundukları program
Öğrenci numaraları
Edu uzantılı e-posta adresleri

Türkiye’den 2 üniversitenin personeli ve öğrencilerinin bilgileri daha aynı hacker tarafından paylaşıldı. Kullanıcının isminin ise ‘MoreToCome (Dahası gelecek)’ olması dikkat çekiyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi önce doğruladığı bilgiyi sms yoluyla yalanladı. Gönderilen mesajların 'sahte sms' yoluyla göngerildiğini ve kendi hesaplarından paylaşılmadığını aktardı. 

Aynı hacker, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin öğrecileri ve personelinin de bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı ve satışa sundu. 

 

 

 

Öne Çıkanlar