Türkiye kökenlilerden oluşan çete İspanya'da 3 ton kokainle yakalandı

Türkiye kökenlilerden oluşan çete İspanya'da 3 ton kokainle yakalandı
Türkiye kökenli Hollandalıların ağırlıkta olduğu ve yelkenli teknelerle Latin Amerika ülkelerinden Avrupa'ya kokain kaçakçılığı yaptığı belirlenen çeteyi, İspanya polisi yakaladı.

Fotoğraf: Yakalanan tekneler / İspanya polisi


Karayipler'den yola çıkan ve Atlantik Okyanusu üzerinden İspanya'nın Costa del Sol sahiline gelen lüks yelkenlide 3 ton kokain ele geçirildi.

İspanya polisine bağlı özel timler, Azor adalarının yaklaşık 900 kilometre kuzeyinde açık denizde "Goldwasser" adlı yelkenliye operasyon düzenledi.

Kolombiya, İngiltere ve Hollanda narkotik birimlerinin de desteklediği operasyonun, 9 metreden fazla dalga yüksekliğine neden olan Sam Kasırgası sırasında gerçekleştirildi.

İSPANYA POLİSİNİN ŞU ANA KADAR ELE GEÇİRDİĞİ EN YÜKSEK MİKTARLARDAN BİRİ

BBC Türkçe'nin Hollanda muhabiri Yusuf Özkan'ın, söz konusu ülke medyasındaki haberlerden aktardığına göre, yelkenlide yapılan aramada, büyük paketler içinde yaklaşık 2,5 ton kokain ele geçirildi. İspanya'nın kuzey batısındaki Vigo'ya çekilen teknede yapılan detaylı aramada 500 kilo kokain daha bulundu.

Toplam 3 tonluk uyuşturucu, İspanya polisinin şu ana kadar ele geçirdiği en yüksek miktarlardan biri oldu.

GÖZALTINA ALINAN HOLLANDALILAR TÜRKİYE KÖKENLİ

Polis, eş zamanlı olarak yelkenli ile bağlantılı kişilerin evlerine baskın düzenledi. Çeşitli silahlar ve yaklaşık 35 bin euro nakit paranın ele geçirildiği baskında, Malaga yakınlarında 60 yaşındaki çete lideri de gözaltına alındı.

İspanya basını, gözaltına alınan Hollanda vatandaşlarının, Türkiye kökenli olduğunu duyurdu. Çetede, bir İsveç vatandaşı ile ABD ve Latin Amerika uyruklu kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında en az 5 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Mayıs ayı sonlarında İspanya'da, Avrupa'nın eroin ticareti konusunda en büyük suç örgütlerinden birine liderlik ettiği belirtilen Türkiye kökenli bir Hollanda vatandaşı daha yakalanmıştı.

Hollanda'da yayımlanan AD gazetesine göre, İspanya'nın Costa del sol sahilleri, sadece turistler için değil, Hollandalı suçluların da en fazla rağbet ettiği bölgelerden biri. Son 5 ay içinde 3 farklı Hollandalı suçlu, bu bölgede İspanya polisi tarafından tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar