Türkiye'nin manşetine tepki: 8 bin TL maaşla işçi bulunamıyor

Türkiye'nin manşetine tepki: 8 bin TL maaşla işçi bulunamıyor
İktidara yakın Türkiye gazetesinin '8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok' başlığıyla yaptığı manşet haberine tepki geldi, 'İnsan bu başlıkları atarken utanır.'

İktidara yakın Türkiye gazetesi Kur ve enflasyondaki artış ile art arda gelen zamlarla ilgili haberleri birinci sayfasına '8 bin TL maaşla çalışacak işçi yok' manşetiyle taşıdı. Haberde, "Dünyaya gemi üreten Yalova'daki tersane, kesenin ağzını açtığı haberde eleman bulamıyor", "İş beğenmeme problemi üretimi frenlemeye başladı. Anadolu'da birçok işletme, işçi açığını kapatmak için maaşı yükseltti. Yalova'da her yıl 6 gemi satıp 150 milyon dolarlık ihracat yapan tersane, kaynak, montaj ve mobilya elemanları arıyor. Maaş 8 bin lira ancak çalışmak isteyen yok" gibi ifadeler yer aldı.

'İNSAN BU BAŞLIKLARI ATARKEN UTANIR'

Habere ekonomist ve gazeteciler tepki gösterdi. Duvar'da yer alan habere göre ekonomist Mustafa Sönmez, söz konusu haberi alıntılayarak "Bu manşeti atan cahil, vasıflı kaynak elemanı olmayı sıradan bir şey sanıyor. Hem beceri gerektirir hem de en yorucu ve tehlikeli işlerden biridir; 8 bin tl ye tabii ki çalıştıramazsın" dedi.

 Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş da şöyle tepki gösterdi: "Türkiye gazetesi ve TGRT’de 8 bin TL maaş alan kaç editör ya da muhabir var acaba? Daha geçen hafta TV Editörü arıyor ve 6 bin TL teklif ediyorlardı. İnsan bu başlıkları atarken utanır."

Öne Çıkanlar