Türkiye’nin sivil sesleri bu festivalde buluşuyor

Türkiye’nin sivil sesleri bu festivalde buluşuyor
Türkiye'de sivil toplum alanında çalışmalar yürüten örgütlere rehberlik ve destek veren Sivil Toplum Geliştirme merkezi sivil toplum örgütlerini bir festivalle bir araya getiriyor.

ARTI GERÇEK -  Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum örgütleri 20-21 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul’da Uniq Hall’de Sivil Sesler Festivali'nde bir araya gelecek. 4'üncü kez gerçekleşecek festival Cumagünü başlıyor. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenecek olan festivalde 400 sivil toplum örgütünden gelen katılımcılar iki gün boyunca sivil toplumun dünden bugüne yarattığı değişimi tartışacak, ortaya çıkardığı değeri konuşacak ve gelecek için yeni ufukları keşfetmeye çalışacak.

Katılımcı örgütlerin atölye, poster ve stantlarla seslerini duyuracağı ve Sivil Toplum Sensin: Katılım, iyilik, güzellik mottosuyla kurgulanan Sivil Sesler Festivali’nde sivil toplum, "Sivil Toplum Sayesinde" ve "Sivil Toplum İçin" başlıklarıyla tartışılacak.

Festivalin ilk gününde, son yıllarda üzerinde ağır baskı hisseden ve alanı daralan sivil toplum, yaşadığımız dünyaya katkısı ve etkileriyle "Sivil Toplum Sayesinde" başlığında ele alınacak. Festivalin ikinci günü ise hayatımızın her alanında değişim yaratan yeni teknolojiler ve dijital dönüşümün sivil topluma etkisi "Sivil Toplum İçin" başlığında tartışılacak.

Sivil toplumun her yönüyle yaşama katkı ve etkisinin ele alınacağı "Sivil Toplumun Etkisi" başlıklı panelde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Operasyon Bölüm Başkanı Andre Lys, İsveç Büyükelçiliği Katılım Öncesi ve İnsani Yardım Bölüm Başkanı Malin Stawe, Uluslararası yardım kuruluşu Action Aid’in Yunanistan Ülke Direktörü Gerasimos Kouvaras ve STGM Kurucu Üyesi ve Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Demircan konuşmacı olarak yer alacak.

Cumartesi günü gerçekleşecek "Sivil Toplum İçin Teknoloji" başlıklı panelde ise İhtiyaç Haritası Kooperatifini temsilen oyuncu Mert Fırat, Dijital Topuklar Platformu kurucusu blogcu anne Elif Doğan, veri eğitmeni ve araştırmacısı Pınar Dağ ve İrlanda’da 30 yılı aşkın süredir yardımseverlik alanında çalışan yazılım mühendisi Eamon Stack konuşmacı olarak yer alacak.

'TÜRKİYE'NİN  SESLERİNE KULAK VERİN'

Kadın haklarından çocuk haklarına, kent haklarından hayvan haklarına, LGBTİ+ haklarından dijital haklara kadar pek çok farklı başlıkta çalışma yürüten sivil toplum örgütünü bir araya getirecek olan festivalde iki gün boyunca tüm etkinlikler ücretsiz ve halka açık düzenlenecek.

Festivalde katılımcı örgütler çeşitli atölye ve sunumlarla yer alırken, örgütler kendi üretimleri olan filmleri Sivil Sinema’da izleyicilerle buluşturacak ve oyun alanında ise kutu oyunları aracılığıyla çalıştıkları alanları katılımcılarla paylaşacaklar.

Katılımcı aktivistlerin örgütlerinin çalışma alanlarıyla ilgili kendi atölyelerini düzenleyeceği festivalde ayrıca Avrupa Birliği tarafından sivil toplum örgütlerine verilen destekler üç farklı atölyede tanıtılacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM’nin yürütücüsü olduğu 'BİRLİKTE: Yerel STÖ’ler için Kurumsal Destek Programı', insan hakları alanında çalışan örgütlerin kapasitelerini güçlendirmek için kurgulanan 'ETKİNİZ AB Programı' ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından aktivistler ve sivil toplum örgütlerine hızlı ve esnek destek sağlamak üzere tasarlanan Sivil Düşün Programı festivalde tanıtılacak

Bu hafta Cuma- Cumartesi günlerinde İstanbul Uniq Hall’de düzenlenecek Festivalin Blues Sesi konseriyle sona erecek.

Festivalin programına adresinden ulaşabilirsiniz.

Tasarımın Sosyal Gücü Sivil Sesler Festivali'nde

Öne Çıkanlar