Türkiye zengin göçünde ilk sıralarda

Türkiye zengin göçünde ilk sıralarda
Küresel Varlık Göçü Araştırması'na göre, Türkiye 4 bin milyoner göçüyle Çin, Rusya ve Hindistan'ın ardından listede dördüncü sırada yer alıyor.

ARTI GERÇEK - Küresel Varlık Göçü Araştırması (Global Wealth Migration Review) adıyla yapılan çalışmaya göre, Çin 15 bin milyonerin ülkeyi terk etmesiyle dünyanın en fazla zengin göçü veren ülkesi olurken Rusya en çok zengin göçü veren ülkeler sıralamasında ikinci oldu. Hindistan'ın ardından gelen Türkiye ise dördüncü sırada yer aldı.

10 bin zenginin göç ettiği Rusya'yı, 5 bin milyonerle Hindistan ve 4 bin milyonerle Türkiye takip ediyor. Beşinci sırada ise katı vergi yasaları nedeniyle milyonerlerini kaybetmeye devam eden Fransa var. Bu ülkeden ayrılan milyoner sayısı ise 3 bin. 

Business Insider sitesinde yer alan habere göre, milyonerlerin en çok göç ettiği ülkeler listesinde ise ilk sıra Avustralya'nın. 2018'de 12 bin dolar milyoneri bu ülkeye göç etti. İkinci sırada 10 bin yeni milyonere kucak açan ABD var. 4 bin dolar milyoneri ise yerleşmek için Kanada'yı seçmiş. Onu İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Karayipler, Yeni Zelanda ve Singapur izliyor.

Milyonerlerin yaşamak için en çok tercih ettikleri şehirlerin ilk sıralarında ise New York, Londra, Tokyo, Hong Kong ve Singapur bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar