TÜSİAD'dan ABD'li ve AB'li yetkililere 'Barış Pınarı' mektubu

TÜSİAD'dan ABD'li ve AB'li yetkililere 'Barış Pınarı' mektubu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun 'Barış Pınarı Harekatı'nı anlatmak üzere muadil iş dünyası örgütlerine mektup gönderme işine TÜSİAD da destek verdi.

ARTI GERÇEK - İş dünyasından askeri operasyona yönelik destek mesajları sürüyor.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği "Barış Pınarı Harekatı" hakkında ABD'deki ve Avrupa Birliği'ndeki yetkililere mektup yolladıklarını açıkladı.

TÜSİAD Başkanı Kaslowski, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ABD’li ve AB’li yetkililere bir mektup gönderdiğini ifade etti.

Kaslowski açıklamasında, "Barış Pınarı harekâtı konusunda ABD ve AB siyasi yetkililerine mektup ileterek terör ile mücadele hedefimizi ve Suriye'de akılcı bir yaklaşımla barış düzeninin sağlamasının ve Türkiye'nin Batı ittifakı için önemini vurguladık" ifadelerine yer verdi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU DA MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Öte yandan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 'Barış Pınarı Harekatı' adıyla başlattığı askeri operasyonun beşinci gününde harekatın "uluslararası kurallara uygun ve meşru bir operasyon" olduğunu dünya kamuoyuna anlatmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun imzasıyla oluşturulan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarına ve beş kıtadaki en büyük yedi iş örgütüne gönderilmişti.

İSTANBUL'DAKİ İŞ DÜNYASI DA DESTEKLEMİŞTİ

Ardından, İstanbul'daki iş dünyası temsilcileri de harekâta destek olmak amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlemişti. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yapılan açıklamaya göre, İTO, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAKİŞ) İstanbul İl Başkanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İstanbul İl Başkanlığı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) İstanbul 1. Bölge Temsilciliği, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) İstanbul İl Temsilciliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nın başkan ve temsilcileri, harekâta destek vermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar