Üç kızını istismara maruz bırakan erkeğe tahliye

Üç kızını istismara maruz bırakan erkeğe tahliye
Mersin’de 3 kızını istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan erkek tahliye edildi.

Mersin’de 3 kızına istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan S.D., isimli erkek hakkında açılan davanın 3’üncü duruşmasında tahliye edildi.

Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), duruşma öncesi adliye önünde kısa bir açıklama yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de destek verdiği açıklamada konuşan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, "İstismarcıların ayrık otu gibi aramızdan temizleyene kadar mücadele edeceğiz. Bu çocuklara çocukluğunu yaşatmayan, dört duvar içinde anne de dahil olmak üzere çocuklara nitelikli istismar ve tecavüzde bulunan bu alçak vatan haininin en ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi. 

TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklu bulunduğu Mersin E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan sanık S.D., suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını iddia etti. 

İstismara maruz bırakılan kadınalr daha önceki beyanlarını yineleyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, olaya dair delillerin toplandığını ve delilleri karartma şüphesinin ortadan kalktığını belirterek, sanık S.D. hakkında tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 10 Kasım’a ertelendi. Karara tepki gösteren kadınlar salonda fenalık geçirdi. 

'DELİLLER TAM OLARAK TOPLANMADI, AİLENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK'

Kararı değerlendiren mağdurların avukatı Ezgi Şimşek, delillerin tam olarak toplanmadığını ve tanıkların dinlenmediğini söyledi. Sanığın sürekli aileyi ve tanıkları tehdit ederek ifadeleri değiştirmeye çalıştığını kaydeden Şimşek, "En büyük korkumuz ailenin can güvenliğidir. Müvekkillerimin can güvenliği için koruma kararı almaya çalışıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar