Ukrayna: Buça'da siviller elleri arkadan bağlanarak katledildi, Rusya savaş suçu işledi

Ukrayna: Buça'da siviller elleri arkadan bağlanarak katledildi, Rusya savaş suçu işledi
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı Ofisi, Rus ordusunun çekildiği Buça bölgesindeki sivillerin fotoğraflarını yayınlayarak Rusya'nın savaş suçu işlediğini duyurdu.

Mihail Podolyak


Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Ukrayna ordusunun tekrar kontrolü sağladığı Buça bölgesinde sivillerin elleri arkadan bağlanarak öldürüldüğünü açıkladı.

Podolyak, Twitter hesabından, elleri arkadan bağlı şekilde yerde yatan ceset fotoğrafı paylaşarak, "Rus askerlerince vurularak öldürülen elleri bağlı insanların cesetleri sokaklarda yatıyor. Bu insanlar asker değildi, silahları yoktu. Şu anda işgal altındaki topraklarda buna benzer kaç vaka daha yaşanıyor?" diye sordu.

Bir diğer paylaşımında Rusya'nın Ukrayna ulusunu yok etmek için savaş yürüttüğünü ifade eden Podolyak, "Biz sempati ya da beğeni talep etmiyoruz. Bizim adımıza savaşmanızı da istemiyoruz. Tek bir şey istiyoruz, sivilleri koruyabilmemiz için bize silah verin. Diğer her şeyi kendimiz yapacağız" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Rahatsız edici görüntü
UKRAYNA DIŞİŞLERİ: RUS ORDUSU SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar da Twitter hesabından Buça'ya bağlı Motyzhyn Köyü’nde 2'si kadın 4'ü erkek elleri arkalarından bağlı ve kafalarından vurularak öldürülen 6 sivilin cesedinin bulunduğu fotoğrafı paylaşarak, Rus askerlerinin savaş suçu işlediğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar