Uluçay Irmağı'nın yatağı üç kat daraltıldı: Alaçam'ın sonu Bozkurt gibi olmasın

Uluçay Irmağı'nın yatağı üç kat daraltıldı: Alaçam'ın sonu Bozkurt gibi olmasın
CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun'un Alaçam ilçesinde Uluçay Irmağı üzerinde yapılan sedde projesinin, sel felaketi yaşayan Bozkurt ilçesindeki çalışmayla aynı olduğunu açıkladı.

Alaçam ilçesinde Uluçay Irmağı üzerinde yapılan sedde projesi için "Bozkurt'ta, yatak genişliği 400 metre olan Ezine Çayı, 15 metre genişliğindeki bir yatağa hapsedilince felaket meydana geldi. Aynısı Alaçam ilçesinde Uluçay Irmağı'nda yapılıyor" diyen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, proje ile ırmak yatağının üç kat daraltıldığını söyledi.

'ALAÇAM'IN SONU BOZKURT GİBİ OLMASIN'
Alaçam ilçesine giderek ırmak üzerine yapılan sedde projesini inceleyen Hancıoğlu CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz ile birlikte gerçekleştirdiği incelemeler sonrası yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Alaçam'ın sonu Bozkurt gibi olmasın, bu proje derhal değiştirilsin. Proje, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş ve bir müteahhit eliyle inşasına devam ediliyor. Proje, 3 köprü, 2 menfez köprü ve akarsuyu bir kanal içinde tutmayı amaçlayan sedde hattını bünyesinde barındırıyor. Ve bu proje tamamlandığında Uluçay ile Alaçam ilçe merkezi yani yerleşim alanları bütünleşmiş olacak. Fakat çıplak gözle bakıldığında dahi dere yatağının neredeyse üçte bir oranında daraltıldığını görebiliyoruz." dedi.

'BU PROJE DERHAL DURDURULSUN'
Proje ile yaşanan felaketlerden ders alınmadığını söyleyen Neslihan Hancıoğlu yapılan köprülerin genişliğinin ve yüksekliğinde yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Buradan, DSİ başta olmak üzere ilgili bütün kurumları ve yetkilileri uyarıyor, şu çağrıyı yapıyoruz Alaçam’ın sonu Bozkurt gibi olmasın, bu proje derhal değiştirilsin" dedi.
 

 

Öne Çıkanlar