CHP'li emekli büyükelçiden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na çağrı

CHP'li emekli büyükelçiden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na çağrı
'Dışişleri Bakanı’nın bu hatadan dönülmesi için gereğini yapacağını umuyorum. Aksi takdirde görevden affını istemesi gerekir.'

Emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisinin "istenmeyen adam" ilan edileceği açıklamasını değerlendirdi. Eski Londra Büyükelçisi olan Çeviköz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na çağrıda bulundu. Çeviköz "Dışişleri Bakanı’nın bu hatadan dönülmesi için gereğini yapacağını umuyorum. Aksi takdirde görevden affını istemesi gerekir" dedi.

CHP’li deneyimli diplomat ve Milletvekili Çeviköz, 10 ülkenin büyükelçisinin "istenmeyen adam" ilan edileceği yönündeki adımın, Türkiye’yi telafisi olmayan bir sürece taşıyacağı uyarısında bulundu. Çeviköz, sosyal medya hesabından gözlerin çevrildiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu işaret ederek bakana şu çağrıyı yaptı.

"Ülkemizde görev yapan 10 Büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi Türkiye'nin uluslararası alandaki yalnızlığını telafisi olmayan bir boyuta taşıyacaktır. Dışişleri Bakanının bu hatadan dönülmesi için gereğini yapacağını umuyorum. Aksi takdirde görevden affını istemesi gerekir."

NE OLMUŞTU?

ABD, Almanya, Kanada, Danimarka, Fransa, Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Yeni Zelanda büyükelçileri dört yıldır tutuklu olan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği karara uyularak serbest bırakılması çağrısı yapmıştı. Erdoğan, bu açıklamanın ardından 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan'ın 10 ülke büyükelçisini 'istenmeyen kişi' ilan etmesi başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandırırken, gözler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kararına çevrilmişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar