Üniversiteli Gülistan Doku’yu bulmak için mücadele eden ablasına 50 bin TL para cezası

Üniversiteli Gülistan Doku’yu bulmak için mücadele eden ablasına 50 bin TL para cezası
'Annemin babamın kefen parasına göz diktiler' diyen abla Aygül Doku, şüphelilerin evlerinde kriminal inceleme yapılmadığını, bu nedenle evin taşınmasına engel olduğunu söyledi.

5 Ocak'tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun annesi ve ablası


Dersim'de Zaynal Abakarov'la görüştükten sonra 323 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku'ya, "mala zarar vermek" gerekçesiyle 50 bin TL para cezası kesildi. Para cezasına, Doku'nun dosya şüphelisi Zaynal Abakarov'un üvey babası polis Ergin Yücel'in Dersim'deki Atatürk Mahallesi'ndeki ‘evini taşımasına engel olması’ gerekçe gösterildi.  

‘EVDE KRİMİNAL İNCELEME YAPILMADI’

Duruma tepki gösteren abla Aygül Doku, evlerinde kriminal inceleme yapılmadığını, bu yüzden evin taşınmasına engel olduğunu söyledi. Abla Doku, hiçbir mala zarar vermediğini belirterek, "Bu durumda bir hakim veya savcı ne yapardı. O evde kriminal inceleme yapılmamış ve bu ev taşınıyor. Orada bir iz var mı, yok mu? Belki de o evde benim kardeşimden bir iz var" dedi.

‘POLİS DE EŞYALARIN TAŞINMASINA İZİN VERMEDİ’

Doku ayrıca, "Polis de eşyaların taşınmasına izin vermedi. Oradaki polis de biliyordu kriminal incelemenin yapılmadığını. O gün polisler de evin taşınmasına izin vermedi" diye belirtti.

‘ANNEMİN BABAMIN KEFEN PARASINA GÖZ DİKTİLER’

"Engin Yücel, 'Aygül Doku malıma 50 bin TL zarar vermiş' diyor. Benim annemin ve babamın kefen parasına göz dikmişler" ifadelerini kullanan Aygül Doku, "Kardeşimi bizden aldılar. Yetmedi, 50 bin lira para cezası kesiyorlar" diye sitem etti. (MA)

Öne Çıkanlar