Ünlü golcü Gerd Müller vefat etti

Ünlü golcü Gerd Müller vefat etti
Almanya’ya Hollanda karşısında Dünya Kupası’na uzanmasını sağlayan golün sahibi, dünya futbol tarihinin en büyük golcülerinden biri olan Gerd Müller 75 yaşında hayatını kaybetti.

Bayern Münih'ten yapılan açıklamada Müller'in sabaha karşı hayatını kaybettiği ifade edildi. Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer ve CEO'su Oliver Kahn, efsane futbolcunun kaybı nedeniyle duydukları üzüntüyü şu sözlerle dile getirdiler:

Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer: "Bugün, Bayern Münih ve tüm taraftarları için kara bir gün. Gerd Müller gelmiş geçmiş en büyük forvetti. Ayrıca iyi bir insandı. Eşi Uschi ve ailesiyle birlikte derin bir üzüntü içerisindeyiz. Gerd Müller olmasaydı, Bayern Münih bugün hepimizin sevdiği bir kulüp olmazdı"

Bayern Münih CEO'su Oliver Kahn: "Bu haber hepimizi derinden etkiledi. Bayern tarihinin en büyük efsanelerinden biriydi. Başarıları sonsuza kadar tüm Alman futbolunun parçası olacak."
 
2015 yılında Gerd Müller'in Alzheimer hastası olduğu açıklanmıştı. Bayern Münih, o dönem yaptığı açıklamada alzheimer tanısı koyulan efsane futbolcunun bakım evinde olduğu ifade edilmişti.

Gerd Müller, Bayern Münih forması altında dört kez lig şampiyonluğu, dört kez de Almanya kupasına uzanırken, yedi kez gol kralı oldu. 427 lig maçında 365 gol atan Müller, 1971/72 sezonunda 40 gol atarak, Alman liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olma rekorunu geçen sezona kadar korumuştu.

Öne Çıkanlar