Üsküdar Belediyesi'nden Ensar'a 49 yıllık bedelsiz yurt

Üsküdar Belediyesi'nden Ensar'a 49 yıllık bedelsiz yurt
AKP'li Üsküdar Belediyesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açılışına katıldığı yurt binasını Ensar Vakfı'na bedelsiz vermiş.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin çocuk istismarlarıyla rutin olarak gündeme gelen Ensar Vakfı’na, Çamlıca Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu 49 yıllığına bedelsiz verdiği ortaya çıktı.

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan yurda ilişkin teklif 7 Şubat 2018 tarihinde ilçe meclisi gündemine geldi.Teklifte taşınmazın Ensar Vakfı’na 49 yıllığına "eğitim ve yurt faaliyetleri"nde kullanılması amacıyla bedelsiz verilmesi istendi. Teklif CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre, 2014-2019 yılları arasında CHP Üsküdar Belediyesi Meclis üyeliği yapan Nezih Küçükerden, Üsküdar Belediyesi’nin, halka ait ve halkın kullanımında olması gereken birçok yeri, özellikle Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflara verdiğini söyledi.Küçükerden, "Üsküdar Belediyesi bu konuda unvan sahibi. Belediye alanları, ‘halka yararlı’ diye adlandırılan vakıflara veriliyor. Üsküdar’da bu alan gibi halktan kaçırarak Ensar’a verilen birçok alan var. Belediye herkese hizmet etmeli, belli kesimlere peşkeşçilik yaparak hizmet edemez. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur. Bu tip kararların tümüne karşı CHP’nin şerhi var" dedi. Diğer yandan yurdun açılışındaTBMM Başkanı Mustafa Şentop'ta hazır bulunmuştu.

Öne Çıkanlar