Üsküdar Belediyesi yine Validebağ Korusu'nda: Bu kez gerekçe ot biçme

Üsküdar Belediyesi yine Validebağ Korusu'nda: Bu kez gerekçe ot biçme
AKP'li Üsküdar Belediyesi ekipleri, Koruma Kurulu kararına rağmen polis ve zabıta eşliğinde 'ot biçme' gerekçesiyle, sabah saatlerinde Validebağ Korusu'na girdi.

Birinci derece doğal sit koruması altında olan İstanbul Üsküdar'daki Validebağ Korusu, AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin hedefinde olmaya devam ediyor. Koruma Kurulu'nun aleyhte kararına karşın; Üsküdar Belediyesi, pazartesi günü sabah saatlerinde polis ve zabıtalarla 'ot biçme' bahanesiyle Validebağ Korusu'na girdi.

BÖLGE SAKİNLERİ BASKINA KARŞI DİRENİYOR

Otların temizliği yapılacağı iddia edilerek Validebağ Korusu'na giren Üsküdar Belediyesi ekipleri, koruya sahip çıkanlar halkın tepkisi ile karşılaştı. Bölge sakinleri ve çevre savunucuları baskına karşı direniyor. 

VALİDEBAĞ SAVUNMASI'NDAN AÇIKLAMA

Üsküdar Belediyesi ekiplerince yapılan sabah baskınını Validebağ Savunması duyurdu.

Validağ Savunması'ndan bir açıklama da geldi. Açıklamada, hukuku yok sayan belediyenin korudan çıkması istendi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek istendi.

Bir başka paylaşımda ise "Gözleri dönmüş sanki. Otsu bitkileri yok ettikleri gibi genç fidanları kökünden kesiyor, börtü böceği yuvasından ediyor, kirpiyi, kaplumbağayı yaralıyor, öldürüyorlar. Ayrıca bu sıcakta toprağı, nemini tutan örtüden mahrum bırakıyorlar. YETER" denildi.

Gelişmeleri paylaşan Validebağ Savunması'nın tweetleri şöyle:

Öne Çıkanlar